lördag 15 juni 2019

GRILLSPETT MED LINSSALLAD OCH KRYDDIG KORV, 4 PORT.



                            HEJSAN !

SPETT  fyllda med kryddig korv, röd och gul paprika
samt rödlöksklyftor.
Till spetten en god linssallad på gröna eller röda linser.
mmm... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
400 kryddig korv som bratwurst eller chorizo
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 rödlök i klyftor
träspett
LINSSALLAD :
1 förpackning, ca 400 g kokta gröna eller röda linser.
1 burk, ca 400 g, majskorn.
3-4 salladslökar eller 1/2 purjolök i tunna  skivor
3 urkärnade tomater i mindre bitar
DRESSING
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk DIJONSENAP
ÄDELKESO
250 g keso
100 g ädelost
1 dl hackad gräslök

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG trä spetten i kallt vatten så blir de inte brända.
Blanda till salladen ; linser, majs och lök.
Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna, skär köttet i bitar
och tillsätt.  VISPA samman olja, vinäger och senap.
Häll dressingen över salladen och ställ den i kylen.
STAVMIXA  keso och ost till en slät röra .
Blanda ner gräslök .
SKÄR  korven i skivor.  FÖRBERED paprikor och lök.
Trä växelvis upp korv, paprika och lökklyftor på spetten.
Får Du grönsaker över blanda ner dem i salladen.
LÄGG spetten på en oljad plåt.
Sätt ugnen på grill och grilla spetten runt om i övre delen
av ugnen  5 - 10 minuter  eller
grilla dem på utomhus grillen .
SERVERA  spetten  med  linssallad  och  ädelkeso.

LYCKA TILL !