fredag 13 november 2020

DET HÄRLIGA BRÖDET FRÅN GREKLAND , 2 BRÖD .




      
                            HEJSAN  !

ALLT  I  ETT,  KAN  MAN  SÄGA  OM  DET  HÄR  GREKISKA  BRÖDET
SOM  FYLLS   MED  OST OCH  OLIVER .
GOTT  TILL  TE,  ÖL  ELLER  ANNAN  DRYCK .
mmm... ! himla  gott .

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2  liter  vatten (37 grader)
50  g  jäst
3  tsk  salt
1  dl  olivolja
2  ägg
16 - 17  dl  SPECIAL VETEMJÖL

FYLLNING :
ca  20 oliver  med  PINIENTO
mjukost
PENSLING :
ägg


SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA sönder   jästen  i  en  degbunke ,  slå  på   lite 
av  det  ljumma  degspadet  och  rör  om .
SLÅ  på  resten  av  degspadet ,  rör  ner  olja ,  salt ,  ägg 
och  det  mesta  av  mjölet  
Arbeta  degen   blank  och  smidig .
Låt  den  jäsa  till  dubbel  storlek ,
SLÅ upp  degen  på  lätt  mjölat  bakbord .
Knåda  den  blank  och  smidig  med  resten  av  mjölet .
DELA  degen  i  2  lika  stora  delar ,  kavla  ut  varje  del  till  en  avlång  kaka .
Klicka  på  ost  och  lägg  10  oliver  på  varje  deg  - kaka ,  
rulla  ihop  och  forma  till  en  hästsko / eller  krans .
Lägg  kransarna på  bakpappersklädd  plåt  att  jäsa ,  pensla  med  ägg .
GRÄDDA  i  225  graders  ugn  30 - 35  minuter .
Bröden  går  utmärkt  att  frysa   och  värma  upp  i  ugn .

LYCKA  TILL !