HEJSAN !
ALLT I ETT, KAN MAN SÄGA OM DET HÄR GREKISKA BRÖDET
SOM FYLLS MED OST OCH OLIVER .
GOTT TILL TE, ÖL ELLER ANNAN DRYCK .
mmm... ! himla gott .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 liter vatten (37 grader)
50 g jäst
3 tsk salt
1 dl olivolja
2 ägg
16 - 17 dl SPECIAL VETEMJÖL
FYLLNING :
ca 20 oliver med PINIENTO
mjukost
PENSLING :
ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i en degbunke , slå på lite
av det ljumma degspadet och rör om .
SLÅ på resten av degspadet , rör ner olja , salt , ägg
och det mesta av mjölet
Arbeta degen blank och smidig .
Låt den jäsa till dubbel storlek ,
SLÅ upp degen på lätt mjölat bakbord .
Knåda den blank och smidig med resten av mjölet .
DELA degen i 2 lika stora delar , kavla ut varje del till en avlång kaka .
Klicka på ost och lägg 10 oliver på varje deg - kaka ,
rulla ihop och forma till en hästsko / eller krans .
Lägg kransarna på bakpappersklädd plåt att jäsa , pensla med ägg .
GRÄDDA i 225 graders ugn 30 - 35 minuter .
Bröden går utmärkt att frysa och värma upp i ugn .
LYCKA TILL !