tisdag 3 april 2018

OMELETT MED LYXIG HUMMERFYLLNING , 4 PERS.





                           HEJSAN !

Denna  omelett  är  så  underbart  god,  så  den  är väl
värd  att  göra.
Får  Du  inte  tag  i  hummer ?
Ta  kräftstjärtar  istället .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1  hummer ,
2  msk  smör ,
2  msk  vetemjöl ,
1  msk  TOMATPURE',
2  msk  hummerfond ,
1  dl  vitt  vin ,
1  msk  konjak ,
2  dl  vispgrädde ,
1  nypa  cayennepeppar ,
1  msk  finhackad  dill,
salt  och  peppar .

OMELETT :
6  ägg ,
1/2  dl  vatten ,
salt  ,
2  msk  smör ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  plocka  loss  köttet  från  hummern .
Hetta  upp  smöret  i  en  kastrull  och  tillsätt  mjölet.
Låt  blandningen  fräsa  i  ett  par  minuter  för  att
mjölsmaken  ska  försvinna .
HÄLL  ner  TOMATPURE' ,  hummerfond ,  vitt
vin ,  konjak,  grädde  och  cayennepeppar .
Koka  ihop  till  en  tjock  sås  i  ett  par  minuter.
Blanda  ner  finhackad  dill,  smaka  av  med  salt
och  svartpeppar .
VÄND  ner  hummerköttet .
OMELETT :  Knäck  ner  äggen  i  en  bunke  och
tillsätt  vatten  och  lite  salt .
Vispa  lätt  samman  med  en  gaffel,  bara  så  att
det  blandas .
HETTA  upp  smöret  i  en  stekpanna  och  tillsätt
omelettsmeten .
Rör  med  en  gaffel  så  att  lös  smet  kan  rinna  ner
mot  botten  av  pannan .
OMELETTEN  är  klar  när  den  fortfarande  är  krämig
på  ytan  och  har  släppt  från  kanterna .
HÄLL  ner  hummerfyllningen  och  servera  genast  med
en  god  sallad  och  ett  gott  bröd .

LYCKA  TILL !

2

BOVETEBULLAR MED FRÖN , 15 ST .



             HEJSAN !

Glutenfria  brödbullar,  smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
25 g  jäst ,
9  dl  kallt  vatten ,
1 1/2  tsk  salt ,
7  dl   bovetemjöl ,
4  dl  rismjöl ,
1 1/2  dl  PSYLLIUMHUSK ,
2  msk  CHIAFRÖN ,
1  dl  solrosfrön ,
1/2  dl  sesamfrön
1/2  dl  linfrön ,
1  msk  flytande  honung ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  ut  jäst  i  vatten  och  blanda  i  salt,  mjöl
och  HUSK till  en  slät  deg .
Tillsätt  frön  och  honung  och  låt  degen  svälla
ca  10  minuter .
FORMA  till  runda  bullar  och  lägg  på  en
bakpappersklädd  plåt.
Låt  bullarna  jäsa  under  en  bakduk  i  ca  2  tim.
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
Grädda  i  mitten  av  ugnen  ca  20 minuter .
Låt  bröden  svalna  innan  Du  äter  dem .

mmm...Så  himla  goda !

LYCKA  TILL !