tisdag 3 april 2018
OMELETT MED LYXIG HUMMERFYLLNING , 4 PERS.
HEJSAN !
Denna omelett är så underbart god, så den är väl
värd att göra.
Får Du inte tag i hummer ?
Ta kräftstjärtar istället .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hummer ,
2 msk smör ,
2 msk vetemjöl ,
1 msk TOMATPURE',
2 msk hummerfond ,
1 dl vitt vin ,
1 msk konjak ,
2 dl vispgrädde ,
1 nypa cayennepeppar ,
1 msk finhackad dill,
salt och peppar .
OMELETT :
6 ägg ,
1/2 dl vatten ,
salt ,
2 msk smör ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och plocka loss köttet från hummern .
Hetta upp smöret i en kastrull och tillsätt mjölet.
Låt blandningen fräsa i ett par minuter för att
mjölsmaken ska försvinna .
HÄLL ner TOMATPURE' , hummerfond , vitt
vin , konjak, grädde och cayennepeppar .
Koka ihop till en tjock sås i ett par minuter.
Blanda ner finhackad dill, smaka av med salt
och svartpeppar .
VÄND ner hummerköttet .
OMELETT : Knäck ner äggen i en bunke och
tillsätt vatten och lite salt .
Vispa lätt samman med en gaffel, bara så att
det blandas .
HETTA upp smöret i en stekpanna och tillsätt
omelettsmeten .
Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner
mot botten av pannan .
OMELETTEN är klar när den fortfarande är krämig
på ytan och har släppt från kanterna .
HÄLL ner hummerfyllningen och servera genast med
en god sallad och ett gott bröd .
LYCKA TILL !
2
BOVETEBULLAR MED FRÖN , 15 ST .
HEJSAN !
Glutenfria brödbullar, smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst ,
9 dl kallt vatten ,
1 1/2 tsk salt ,
7 dl bovetemjöl ,
4 dl rismjöl ,
1 1/2 dl PSYLLIUMHUSK ,
2 msk CHIAFRÖN ,
1 dl solrosfrön ,
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön ,
1 msk flytande honung ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl
och HUSK till en slät deg .
Tillsätt frön och honung och låt degen svälla
ca 10 minuter .
FORMA till runda bullar och lägg på en
bakpappersklädd plåt.
Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 tim.
SÄTT ugnen på 225 grader .
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter .
Låt bröden svalna innan Du äter dem .
mmm...Så himla goda !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)