söndag 7 augusti 2016

KANTARELLPAJ MED ÄDELOST OCH BACON 4 PORT.


HEJ IGEN !

Nu finns det massor med kantareller i skogarna ,
passa på !
I  denna festliga paj samsas de goda smakerna,
och  den kan lätt förberedas.

HÄR ÄR RECEPTET :

PAJDEG :
3 dl vetemjöl,
150 g smör/margarin,
2 msk kallt vatten.
FYLLNING :
1 gul lök,
200 g spenat,
150 g färska eller frysta kantareller,
140 g bacon,
smör/margarin till stekning.
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
2 dl kesella,
2 dl vispgrädde,
140 g riven ädelost,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar.
GARNERING :
Färsk örtkrydda.
UGN :225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG:
BLANDA mjöl och smör, gärna i en matberedare.
Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en
deg-boll. Svep in bollen i PLASTFOLIE och lägg
svalt i ca 20 minuter.
KAVLA ut degen och lägg den i en smord pajform,
ca 24 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
FYLLNING :
SKALA och finhacka löken.
Ansa spenaten och fräs den blank och smidig
tillsammans med löken i smör/marg utan att det tar färg.
Ta upp och krama ur överflödig vätska.
ANSA svampen och dela den i mindre bitar .
Stek svampen i smör tills vätskan försvunnit i pannan.
Fördela spenat, lök, och svamp i pajskalet .
LÄGG ut ca 5 av baconskivorna  i pajskalet.
Stek 2 av baconskivorna till garnering, låt rinna av på
hushållspapper, dela i mindre bitar .
ÄGGSTANNING :
BLANDA ingredienserna och häll äggstanningen över
fyllningen. GRÄDDA  pajen i nedre delen av ugnen
tills den stannat och fått fin färg, 30 - 35 minuter.
Täck med folie .
GARNERING: Strö över de stekta baconbitarna och
strö över örtkrydda .

LYCKA TILL!

KANTARELLPAJ MED ÄDELOST OCH BACON 4 PORT.


HEJ IGEN !

Nu finns det massor med kantareller i skogarna ,
passa på !
I  denna festliga paj samsas de goda smakerna,
och  den kan lätt förberedas.

HÄR ÄR RECEPTET :

PAJDEG :
3 dl vetemjöl,
150 g smör/margarin,
2 msk kallt vatten.
FYLLNING :
1 gul lök,
200 g spenat,
150 g färska eller frysta kantareller,
140 g bacon,
smör/margarin till stekning.
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
2 dl kesella,
2 dl vispgrädde,
140 g riven ädelost,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar.
GARNERING :
Färsk örtkrydda.
UGN :225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG:
BLANDA mjöl och smör, gärna i en matberedare.
Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en
deg-boll. Svep in bollen i PLASTFOLIE och lägg
svalt i ca 20 minuter.
KAVLA ut degen och lägg den i en smord pajform,
ca 24 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
FYLLNING :
SKALA och finhacka löken.
Ansa spenaten och fräs den blank och smidig
tillsammans med löken i smör/marg utan att det tar färg.
Ta upp och krama ur överflödig vätska.
ANSA svampen och dela den i mindre bitar .
Stek svampen i smör tills vätskan försvunnit i pannan.
Fördela spenat, lök, och svamp i pajskalet .
LÄGG ut ca 5 av baconskivorna  i pajskalet.
Stek 2 av baconskivorna till garnering, låt rinna av på
hushållspapper, dela i mindre bitar .
ÄGGSTANNING :
BLANDA ingredienserna och häll äggstanningen över
fyllningen. GRÄDDA  pajen i nedre delen av ugnen
tills den stannat och fått fin färg, 30 - 35 minuter.
Täck med folie .
GARNERING: Strö över de stekta baconbitarna och
strö över örtkrydda .

LYCKA TILL!