tisdag 21 augusti 2018

BEPPES ITALIENSKA CHOKLADKAKA , 12 BITAR.



          HEJSAN !

Beppe, min italienska goda vän gillade att baka mjuka kakor,
här är en av dem , varsågoda .

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör,
2,5 dl socker,
3 ägg,
1 dl kakao,
1,5 dl vetemjöl,
1 tsk vaniljsocker,
1 tsk bakpulver,
GARNERING:
1 msk florsocker,

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM ugnen till 175 grader .
Smält fettet i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig.
Vispa ner äggen,  ett i taget.
BLANDA kakao, mjöl, vaniljsocker  och bakpulver .
Sikta ner det i äggsmeten .   Blanda väl .
HÄLL smeten i en smord och bröad bakform, gärna kransform
ca 1,5 liter .  GRÄDDA i nedre delen av ugnen , 30- 35 min.
KAKAN  ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut.
Stjälp upp kakan när den svalnat något.
Pudra över lite florsocker.

LYCKA TILL !



GYLLENE BRÖD - BULLAR , 20 ST.




                    HEJSAN !

De här måste Ni smaka, så underbart goda ,
man vill bara ta en till och en till....en..

HÄR ÄR RECEPTET :
2 medelstora morötter,
50 g smör/margarin,
5 dl morotsjuice,
50 g jäst,
1 1/2 tsk salt,
2 msk socker,
13 - 14 dl  BERTE QVARN = vetemjöl.

SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och fin-riv morötterna.
Smält fettet i en kastrull .
Häll i morotsjuicen och värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll i juice-blandningen och rör tills jästen
löst sig .
Tillsätt morötter, salt, socker och nästan allt mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg .
Jäs den övertäckt ca 30 minuter .
Ta upp degen på mjölat bakbord  och knåda
den lätt .
Dela den i två längder och skär varje längd i
10 bitar.   Forma till runda bullar och lägg på
plåtar med bakplåtspapper .
Täck över och låt jäsa ca  30 minuter .
Värm ugnen till 225 grader .
Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 min.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.

LYCKA  TILL !

TONFISKSALLAD MED SPETSKÅL , 2 PORT.



                    HEJSAN !

SMAKA  på det här !....mmm!

HÄR ÄR RECEPTET :
2 burkar tonfisk i vatten (300 g) avrunnen,
300 g spetskål,
1 liten rödlök ,
4 msk matlagningsyoghurt,
2 msk olivolja,
2 medelstora morötter,
10 körsbärstomater ,
1 liten burk majskorn,(140g)
salt å svartpeppar,
cayennepeppar ,

SÅ HÄR GÖR DU :
Hacka löken och blanda med tonfisk, yoghurt och olivolja
till en  röra .  Smaka av med salt, svartpeppar och Cayenne-
peppar.  Riv morötterna, strimla kålen, halvera tomaterna
och lägg upp tillsammans  med majsen på ett fat .
Toppa med tonfiskröran .

LYCKA TILL !