tisdag 4 januari 2011

GROV BAGEL. 12 ST.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET,
ÖNSKAR JAG ER ALLA.

Kolla här, vad jag fick lära mig
att göra och äta.
Jag var hemma hos en kompis och fick detta till livs!

3 dl vatten
25 g jäst
1 msk olja
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
200 g dinkelmjöl
350 g vetemjöl

Så här gör DU:
Rör ut jästen i ljummet vatten.
Tillsätt olja,socker,salt,o ägg.
Du kan spara lite av ägget till pensling.
Tillsätt dinkelmjöl och vetemjöl lite i taget
tills DU kan knåda degen.

Knåda degen med 200TAG och låt den sedan jäsa i 40 min.
Rulla degen till en korv och dela den i 12 bitar.
Rulla varje del till en liten korv och gör en ring
så blir det en rund bagels.KUL VA'.
Nu ska brödet jäsa på plåt i 15 min.
Koka upp en större gryta med vatten
och koka 2 ringar åt gången i 1 minut.
Lägg tillbaka dem på plåten igen och pensla med
resterande ägg.

Baka i 200 graders ugn i 20-25 minuter.

Så roligt att göra något annat, än det vanliga.

Jag fick, ägg,tomat,riven morot,o riven gurka
med machesallad på och till min bagel.

jättegott,vi åt det till lunch.

Prova DU också !