Det här är det godaste goda !
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk rivet citronskal
100 g färsk spenat
5 dl grönsaksbuljong
= 1 tärning
200 g naturell färskost LIGHT
100 g LAXFILE
salt och peppar
30 g fetaost
ugn:150 grader
Så här gör DU:
SKALA och hacka löken och vitlöken.
Låt det bli glansigt i olivoljan i en kastrull.
Tillsätt citronskal och grovt hackad spenat.
Häll över buljongen och låt koka ett par minuter.
Mixa till en slät soppa.
Rör ner färskosten och låt det smälta.
SKÄR laxen i tärningar , krydda med salt och peppar.
Lägg dem på ugnsfast fat med bakpapper i botten .
Baka laxen mitt i ugnen ca 10 minuter.
SERVERA spenatsoppan i skålar, lägg i smulad
fetaost och laxtärningarna .
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 24 september 2013
FRANSK ÄRTSOPPA 2 PORT .
VÄRMANDE SOPPA .
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 stjälkar blekselleri
300 g gröna ärter
5 dl kycklingbuljong
= 1 tärning
TOPPING:
2 msk Keso
100 g strimlad rökt skinka.
Så här gör DU:
SKALA och hacka löken och vitlöken.
Låt det bli glansigt i en kastrull med olivolja.
Tillsätt sellerin skuren i bitar samt de gröna ärterna.
Häll över buljongen och låt koka i 10 minuter.
MIXA soppan med stavmixer eller i en matberedare
och värm den inför serveringen.
SERVERA med en klick keso och strimlad skinka .
SMAKLIG MÅLTID !
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 stjälkar blekselleri
300 g gröna ärter
5 dl kycklingbuljong
= 1 tärning
TOPPING:
2 msk Keso
100 g strimlad rökt skinka.
Så här gör DU:
SKALA och hacka löken och vitlöken.
Låt det bli glansigt i en kastrull med olivolja.
Tillsätt sellerin skuren i bitar samt de gröna ärterna.
Häll över buljongen och låt koka i 10 minuter.
MIXA soppan med stavmixer eller i en matberedare
och värm den inför serveringen.
SERVERA med en klick keso och strimlad skinka .
SMAKLIG MÅLTID !
VÄRMANDE SOPPOR 2 PORTIONER .
Ibland kan jag känna mig lite frusen , då är det gott med något varmt .
Oftast blir det en god soppa .
PAPRIKASOPPA :
2 röda paprikor
olivolja till pensling
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
5 dl grönsaksbuljong
= 1 tärning
1 tsk balsamvinäger
TOPPING:
1 avokado
2 msk citronsaft
2 skivor parmaskinka
2 msk grovriven parmesanost
Så här gör DU:
DELA paprikorna mitt itu .
Rosta dem på bakpapper i ugn penslade med
lite olivolja tills skalet mörknar och blir blåsigt .
Kärna ur , dra av skalet och skär i bitar .
LÅT hackad rödlök och vitlök bli lite glansigt
i en kastrull med olivolja .
Tillsätt grönsaksbuljong , paprika och balsamvinäger
koka 15 minuter.
Mixa till en slät soppa .
MIXA avokado och citronsaft .
Lägg en klick i soppan tillsammans med skinka
som vänts i het och torr stekpanna .
Hyvla över lite parmesan .
KLART !
SMAKLIG MÅLTID !
Oftast blir det en god soppa .
PAPRIKASOPPA :
2 röda paprikor
olivolja till pensling
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
5 dl grönsaksbuljong
= 1 tärning
1 tsk balsamvinäger
TOPPING:
1 avokado
2 msk citronsaft
2 skivor parmaskinka
2 msk grovriven parmesanost
Så här gör DU:
DELA paprikorna mitt itu .
Rosta dem på bakpapper i ugn penslade med
lite olivolja tills skalet mörknar och blir blåsigt .
Kärna ur , dra av skalet och skär i bitar .
LÅT hackad rödlök och vitlök bli lite glansigt
i en kastrull med olivolja .
Tillsätt grönsaksbuljong , paprika och balsamvinäger
koka 15 minuter.
Mixa till en slät soppa .
MIXA avokado och citronsaft .
Lägg en klick i soppan tillsammans med skinka
som vänts i het och torr stekpanna .
Hyvla över lite parmesan .
KLART !
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)