HEJSAN !
Tänkte börja redan nu och förbereda inför NYÅRET !
Detta är en rätt som vi haft till NYÅRET .
Till köttet har vi haft bakad potatis, riktigt gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g fläskfile'
1 dl (50 g) valnötter
100 g naturell färskost
2 msk konjak eller 1 msk koncentrerad
kalvfond
TILL STEKNING :
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
smör/margarin 50 g
SÅS :
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk soja
1 msk brun farin
1 msk balsamvinäger
1 msk maizenaredning för mörka såser
SÅ HÄR GÖR DU :
1) PUTSA filen .
Skär en djup skåra längst med hela filen .
GROVHACKA valnötterna och blanda med färskosten
och konjak eller kalvfond .
Fyll filen med ost - röran och fäst ihop med trästickor .
2) BRYN filen försiktigt runt om i matfettet i en stekpanna .
Krydda med salt och peppar .
Låt filen eftersteka på svag värme tills den är genomstekt
ca 20 minuter .
3) KOKA upp vattnet med kalvfond , soja, farin och vinäger
i en kastrull .
Rör i maizenaredningen och låt såsen koka ca 1 minut.
Skär filen i skivor .
SERVERA med såsen , bakad potatis och en god
blandad sallad .
GOTT NYTT ÅR !
TIPS!
Gör ett grönsaksfräs och servera till köttet
istället för sallad .
Välj t ex kålrabbi, paprika, purjolök och
champinjoner som skärs i strimlor och bitar
och får fräsa i olja i en stekpanna tills de är
nätt och jämt mjuka .
TACK !