Hej !
Nu kom jag på , att det här
ska vi ha till efterrätt idag.
4 syrliga äpplen
1 dl vatten
1/2 dl vatten
1 kanelstång
3 äggvitor
1/2 dl socker
flagad mandel
Så här gör DU:
KOKA upp vatten , socker och kanelstång .
Skala och klyfta äpplena och koka dem
lätt i lagen .
Lägg blandningen i en ugnsfast form .
VISPA äggvitorna till skum .
Tillsätt sockret och vispa till HÅRT skum.
Lägg smeten över äpplena .
Strö över mandelflarn .
GRÄDDA i 175 GRADER CA 10 MIN.
eller tills marängen fått färg .
mmm... så himla gott !
LYCKA TILL !
söndag 12 april 2015
GYLLENE BULLAR 24 ST.
Hej !
Här är ett annat recept på BRÖD - BULLAR .
Med rivna MORÖTTER och HAVREKLI .
50g jäst
5 dl mjölk
5 dl fint rivna morötter
2 msk olja
2 tsk salt
3 dl Havrekli
10 - 12 dl vetemjöl
Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke .
Värm mjölken till 37 grader .
Häll over mjölken och rör tills
jästen löser sig .
Tillsätt övriga ingredienser .
ARBETA ihop till en smidig deg .
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
SÄTT ugnen på 225 grader .
Knåda degen på mjölat bakbord .
FORMA till 24 bullar .
Låt jäsa 20 - 30 min. på plåt .
GRÄDDA 10 - 15 min.
Låt svalna på galler under bakduk .
Jättegoda , gula och saftiga av morötterna .
LYCKA TILL !
Här är ett annat recept på BRÖD - BULLAR .
Med rivna MORÖTTER och HAVREKLI .
50g jäst
5 dl mjölk
5 dl fint rivna morötter
2 msk olja
2 tsk salt
3 dl Havrekli
10 - 12 dl vetemjöl
Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke .
Värm mjölken till 37 grader .
Häll over mjölken och rör tills
jästen löser sig .
Tillsätt övriga ingredienser .
ARBETA ihop till en smidig deg .
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
SÄTT ugnen på 225 grader .
Knåda degen på mjölat bakbord .
FORMA till 24 bullar .
Låt jäsa 20 - 30 min. på plåt .
GRÄDDA 10 - 15 min.
Låt svalna på galler under bakduk .
Jättegoda , gula och saftiga av morötterna .
LYCKA TILL !
SNABBA SLARVBULLAR 12 - 15 ST .
Hej !
Bröd som inte behöver knådas - låter
inte det bra !
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2 dl havregryn
ca 9 dl vetemjöl
Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke .
Häll på fingervarmt vatten och
rör tills jästen löser sig .
ARBETA in salt , havregryn och mjöl .
Degen ska vara ganska lös .
Arbeta degen länge och låt den jäsa
minst en timme .
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG upp degen på mjölat bakbord
UTAN ATT KNÅDA .
Skär " BULLSTORA" bitar och lägg
över direkt på bakpappersklädd plåt .
LÅT jäsa 20 minuter .
GRÄDDA i 10 MINUTER .
Bullarna är goda att äta även utan matfett !
LYCKA TILL!
Bröd som inte behöver knådas - låter
inte det bra !
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2 dl havregryn
ca 9 dl vetemjöl
Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke .
Häll på fingervarmt vatten och
rör tills jästen löser sig .
ARBETA in salt , havregryn och mjöl .
Degen ska vara ganska lös .
Arbeta degen länge och låt den jäsa
minst en timme .
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG upp degen på mjölat bakbord
UTAN ATT KNÅDA .
Skär " BULLSTORA" bitar och lägg
över direkt på bakpappersklädd plåt .
LÅT jäsa 20 minuter .
GRÄDDA i 10 MINUTER .
Bullarna är goda att äta även utan matfett !
LYCKA TILL!
VRIDNA DINKELBAGUETTER 8 ST.
Hej!
I dag var det så kallt ute , så jag bestämde mig för att
baka dessa bröd , när jag kom hem igen .
Så vi sätter väl igång !!
50 g jäst
1 msk honung
3 tsk salt
1 liter vatten
2 dl mjölk
1 liter FULLKORNSDINKEL
1liter DINKELSIKT
8 dl vetemjöl
Så här gör Du :
RÖR ut jästen i honungen .
Tillsätt salt och fingervarm degvätska .
Rör ner DINKELMJÖLET lite i sänder och
fortsätt med vetemjölet .
Arbeta ihop den lösa degen .
Strö över lite vetemjöl .
Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 1 1/2 timme.
TIPPA ut degen på mjölat bakbord , platta till den
(knåda inte ) och strö över lite vetemjöl .
Skär till långa baguetter .
VRID dem till spiraler och lägg på en plåt .
Sätt in i ugnen och häll samtidigt ut 1/2 dl vatten
i bottnen av ugnen .
GRÄDDA i 250 GRADER i ca 12 minuter
eller tills Baguetterna fått fin färg .
LÅT svalna under bakduk för att bevara den
knapriga brödskorpan .
LYCKA TILL !
I dag var det så kallt ute , så jag bestämde mig för att
baka dessa bröd , när jag kom hem igen .
Så vi sätter väl igång !!
50 g jäst
1 msk honung
3 tsk salt
1 liter vatten
2 dl mjölk
1 liter FULLKORNSDINKEL
1liter DINKELSIKT
8 dl vetemjöl
Så här gör Du :
RÖR ut jästen i honungen .
Tillsätt salt och fingervarm degvätska .
Rör ner DINKELMJÖLET lite i sänder och
fortsätt med vetemjölet .
Arbeta ihop den lösa degen .
Strö över lite vetemjöl .
Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 1 1/2 timme.
TIPPA ut degen på mjölat bakbord , platta till den
(knåda inte ) och strö över lite vetemjöl .
Skär till långa baguetter .
VRID dem till spiraler och lägg på en plåt .
Sätt in i ugnen och häll samtidigt ut 1/2 dl vatten
i bottnen av ugnen .
GRÄDDA i 250 GRADER i ca 12 minuter
eller tills Baguetterna fått fin färg .
LÅT svalna under bakduk för att bevara den
knapriga brödskorpan .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)