tisdag 15 februari 2022

TIPS !

 


TIPS  !                                      HEJSAN  !

1 glas ,   mellanmål .

BLÅBÄRSSMOTHIE   kan  Du njuta  långsamt av ....!

1 liten banan 

1 dl färska eller frusna blåbär

2 dl  lättyoghurt

Blanda allt ,  Kör med stavmixer tills Du 

får upp lite skum på ytan .

Drick och Njut !

TACK !


                                            



BÖNSOPPA MED ROSTAD PAPRIKA & CHILI , 4 PERSONER .

 


                                                        HEJSAN !


HET SOPPA GER NYA KRAFTER  !


Den mjuka sötman från paprikan får en god 

smakbrytning av rökt kalkon 

och avokado på mackan som ger tuggmotstånd .

mm....! så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 hackade vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

5 dl vatten

2 burkar vita bönor 

100 g rostad paprika på burk

1 /2 citron 

salt å peppar 

GOTT TILL :

4 havre knäckebröd

4 tunna skivor rökt kalkon

1/2 avokado i tunna skivor 

SÅ HÄR GÖR DU :

FRÄS vitlöken och tillsätt chilin .

Häll i vattnet och de sköljda bönorna 

tillsammans med paprikaröran och låt

det koka upp några  minuter .

MIXA soppan slät och tillsätt citronsaft .

Smaka av med salt å peppar .

SERVERA  med knäckebröd med kalkon 

och avokado .


SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !



PAPARDELLE MED SPENAT, LAX OCH SOLTORKAD TOMAT , 1 PERSON .

 


                                              HEJSAN ! 


IBLAND får jag för mej att äta lite nyttigare 

och då väljer jag gärna den här rätten ...mm...!

med soltorkade tomater, pasta och ...


HÄR ÄR RECEPTET :

50 g parardelle - eller annan pasta 

3 bitar soltorkade tomater

75 g färsk spenat

60 g lax - file' utan skinn och ben

1 /2 tsk olja

3 halverade körsbärstomater

1 /2 dl laga lätt - eller annan grädde -tunn

salt och peppar .

SÅ HÄR GÖR DU :

BLÖTLÄGG och strimla tomaterna .

KOKA pastan enligt anvisning på 

förpackningen .

SKÖLJ spenaten och skaka av vattnet.

Lägg bladen i en het torr stekpanna och

vänd runt tills de fallit ihop och det mesta

av vattnet ångat bort.  Lägg över på tallrik.

SKÄR laxen i ganska stora bitar .

Stek dem hastigt i oljan .

LÄGG i tomater och spenat och häll över grädden.

KOKA upp och vänd försiktigt runt .

Smaka av med salt och peppar .

LÄGG upp pastan på varm tallrik och ös över 

såsen med sked .SERVERA med en blandad sallad .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !