måndag 11 mars 2013

FYLLDA GRAHAMSBULLAR 4 PORT.

SKÄR ett lock på bullen.
Ta ur lite av innanmätet. Fyll bullen och sätt på locket.

FYLLNING:
1liten burk tartex
2 klyftor pressad vitlök
1 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad persilja

Så här gör DU:
RÖR ihop alltsammans i en skål.
Fyll bullarna och sätt på ett salladsblad
tillsammans med locket.
Ställ bullarna på ett stort fat med tomat-
skivor på botten.

SERVERAS  gärna till en god grönsaksbuljong
med näsla i .

HOPPAS ATT DET SMAKAR!

BONDBÖNEFÄRS 4PORT.

Vad säger Ni om detta?
Vi provar, jag tycker om det.

8 dl buljong
4 dl skalade råa bondbönor
2 dl finhackad gul lök
2 dl hirsflingor
2 dl finhackad purjolök
1/2 tsk timjan

Så här gör DU:
LÄGG bondbönorna och löken i en form.
gör en redning av buljongen och hirsflingorna.
Smaksätt med timjan eller basilika.
HÄLL redningen över bondbönorna och löken.
GRÄDDA i god ugnsvärme 200 grader i 20-25 minuter.
Garnera medlätt förväld blomkål.

SERVERA med lite citronolja, att hälla  över färsen.

SMAKLIG MÅLTID!

BLOMKÅLSLÅDA 4 PORTIONER.

Hej igen,
emellanåt längtar jag efter mera grönsaksrätter
och då blir det inget kött eller fisk alls.
Får jag bjuda på några?

7-8 dl grönsaksbuljong
2 dl kokta linser
1 medelstort blomkålshuvud
1/4 medelstor selleri
2 medelstora gula lökar
1 dl hirsflingor
1/2 tsk basilika
eller libbsticka

Så här gör DU:
HACKA löken och lägg i botten på en eldfast form.
Skär sellerin i små tärningar eller riv dem på rivjärn
och lägg över löken.
HACKA blomkålen och strö över tillsammans med
linserna.
Gör en redning av vätskan,hirsflingor och kryddor
och häll över lådan.
GRÄDDA i 225 grader, ca 25 minuter.

HOPPAS ATT DET SMAKAR !