söndag 24 januari 2021

MIN GODA OSTKAKA MED FÄRSKOST , 6 PORT.





                                              HEJSAN  !


MMM....!    Visst är det väl  gott  med efterrätt emellanåt !
Men DU  kan även ha den till mellanmål.
Bjud kakan ljummen tillsammans med bär eller sylt
och  vispad  grädde .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g sötmandel
2 bittermandlar
3 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
500 g keso
2 dl vispgrädde
TILLBEHÖR  :
Bär eller sylt och vispad grädde 

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA , skala och finhacka mandelsorterna .
VISPA ägg och strösocker pösigt .
Rör ner hackad mandel, mjöl och keso .
Vispa grädden och rör ner den i keso-smeten .
HÄLL smeten i smord eldfast form som rymmer
1 1/2 liter .  Grädda mitt i ugnen ca 1 timme .
Täck  formen mot slutet med folie om ytan blir 
för mörk .  OSTKAKAN kan bjudas varm eller ljummen .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !