söndag 16 december 2018
PEPPARNÖTTER , 30 ST. utan socker)
HEJSAN !
Smaka på de här - vi gillar dom !
Vad tycker DU ?
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g margarin /smör
3/4 dl CANDERELL- strö, - sötningsmedel
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
GARNERING :
ca 15 skållade mandlar
UGN : 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR fettet och CANDERELL- strö vitt och pösigt .
TILLSÄTT ägget och rör om väl .
TILLSÄTT mjöl blandat med bakpulver och kryddor.
Arbeta ihop degen. Låt degen ligga kallt minst en timme.
RULLA ut degen till små bollar och tryck ner 1/2 skållad
mandel i varje kaka .
GRÄDDA kakorna i 175 grader, ca 14 minuter.
Kakorna går bra att frysa .
GOD-JUL och LYCKA TILL !
KRYDD-KAKA , utan socker )
HEJSAN !
En kaka som verkligen smakar Jul !
Mandel och kryddor sätter smak - baka utan socker
är en enkel sak .
Denna kaka pryder gärna Jul- bordet !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g margarin/smör
2 ägg
1 dl CANDERELL- strö - sötningsmedel
2 1/2 dl vetemjöl, BERTE QVARN
2 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk kanel
1 1/2 dl mjölk
UGN : 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT fettet och låt det svalna .
VISPA ägg och CANDERELL- strö riktigt vitt och pösigt .
BLANDA mjölet med bakpulver och kryddor . Rör ner
mjöl -blandningen i äggsmeten omväxlande med smält fett
och mjölk .
HÄLL smeten i en smord och bröad form .
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 40 minuter .
Kakan går bra att frysa .
GOD - JUL
och
LYCKA TILL !
TOMTEMORS APRIKOSBULLAR , 36 ST .
HEJSAN !
mmm.... !
Porösa vetebullar fyllda med aprikosmos, smaskens !
Dessa bullar bakar vi bara till Julen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk eller
2 1/2 dl vatten och 2 1/2 dl mjölk
1 ägg
150 - 200 g smör /margarin
1/2 tsk salt
2 dl socker
ca 2 liter vetemjöl
FYLLNING :
2 barnmatsburkar aprikos- PURE'
UGN : 250 GRADER
PENSLING :
smält margarin/ smör och strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en degbunke .
Smält fettet, häll på mjölken och värm till 37 grader.
Rör ut jästen med mjölkblandningen.
BLANDA salt, socker, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa 30 min.
TA UPP degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
Dela den i 36 delar. Kavla ut varje deg-bit till en rund
platta. LÄGG en klick aprikos- PURE' i mitten och vik
ihop plattan till ett knyte som formas till en rund bulle.
Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar eller smorda att
jäsa ytterligare ca 30 minuter .
GRÄDDA bullarna ca 8 minuter i mitten av ugnen .
Lägg dem på galler under bakduk att kallna .
PENSLA dem med smält margarin /smör och rulla dem
i lite strösocker .
Bullarna går bra att frysa före glaseringen .
GOD - JUL !
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)