tisdag 8 januari 2019

MIN, UNDERBART GODA MOROTSKAKA.



                     HEJSAN !
Himmelsk  Morotskaka - smaka !
Smaker av olika kryddor, nötter och russin
fullkomligt smälter kakan på tungan.

HÄR ÄR RECEPTET :
4 ägg
3 dl socker
2 dl rapsolja
4 dl morötter, grovt rivna
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl russin
2 dl valnötter, grovt hackade
1 1/2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
lite peppar salt och muskot.

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM ugnen till 180 grader .
Vispa olja och socker .
Tillsätt ägg och morötter.  Blanda ordentligt.
RÖR i de övriga ingredienserna och häll upp
i en smord kakform .
Ställ kakan i ugnen minst 1 timme och låt den
kallna under en ren bakduk .
STRÖ över florsocker precis innan kakan ska serveras.

LYCKA TILL !

KÅLPUDDING MED KESO ,,, 4 PORT.



                     HEJSAN !

Så gott med  rårörda lingon till, + bladsallad
med småtomater  och orange paprika i strimlor.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g keso
500 g blandfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
2 tsk lökpulver
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
4 dl strimlad vitkål
25 g smör
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
SÅS :
1 1/2 dl spad från kålpuddingen
3 dl grädde
1/2 msk soja
salt och vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.  Låt keson rinna av i en sil .
Blanda färs, grädde, ägg och keso .
Krydda med lökpulver, salt och vitpeppar.  Häll över
smeten i en smord långpanna.  Strimla vitkålen fint
och stek i en stekpanna tills den blir mjuk och får en
ljusbrun färg . Bred kålen över köttfärsen .
KOKA upp vatten och buljongtärningen .Häll buljongen
över kålpuddingen .Sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
Häll av spadet från kålpuddingen efter 30 minuter men
spara 1 1/2 dl till såsen .
KOKA  ihop spadet med grädde tills såsen tjocknar.
Tillsätt soja och smaka av med salt och vitpeppar.
SERVERA med rårörda lingon/lingonsylt  och en god
sallad .

SMAKLIG MÅLTID !
och
LYCKA TILL !

STEKT TORSKRYGG MED RÄKOR ,,,,4 PORT.




                         HEJSAN !

mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 kokta ägg
500 g räkor med skal
1 msk smör
4 bitar torskrygg a' 150 g
salt och vitpeppar
1 dl frysta sojabönor
1 dl frysta ärter
1 paket sugarsnaps a' 150 g
50 g smör
salt och svartpeppar
2 msk  färsk hackad dill
4 msk majonnäs
4 msk färsk  riven pepparrot
4 dill kvistar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka äggen .  Skala räkorna.
Hetta upp en stekpanna med smör och
bryn fisken på bägge sidor i ca 4 minuter
per sida på medelvärme .
Strö på salt och peppar .
TA UPP fisken och håll varmt.
Lägg en klick smör i pannan och stek sojabönor,
ärter och sugarsnaps i några minuter .
Strö på salt och peppar samt hackad färsk dill.
FÖRDELA ärterna och sojabönorna på tallrikar,
lägg upp en FISK-FILE' på varje tallrik .
Toppa med hackat ägg, räkor, majonnäs
och pepparrot .
Lägg på en dillkvist och servera .

Så  otroligt gott !
LYCKA TILL !