tisdag 6 oktober 2015
TARTELETTER TOPPADE MED KANTARELLER 4 PERSONER.
HEJSAN!
mmm... det här var väldigt smaskens!
1 paket KYLD SMÖRDEG på rulle, ca 250 g
MATOLJA
1 GUL LÖK
ca 200 g KANTARELLER
2 ÄGG
1 msk GRÄDDE
salt å peppar
1 RÖKT MAKRILLFILE'
1 dl riven VÄSTERBOTTENOST
GARNERING:
1/2 dl finriven PARMESANOST
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
TRYCK ut fyra cirklar, ca 10 cm i diameter, av smördegen.
Olja fyra små formar, t ex muffinsformar, och klä dem med smördegen.
Nagga botten och FRYS ner i 30 minuter.
SKALA och finhacka löken samt ansa svampen.
Vispa ihop ägg och grädde till en äggstanning.
Smaka av med salt å peppar.
DELA MAKRILLEN i bitar.
Fyll varje form med några bitar rökt makrill, skeda i äggstanning
och toppa med riven ost.
GRÄDDA TARTELETTERNA I UGNEN I CA 20 MINUTER.
HETTA upp en stekpanna med 2 msk olja.
Rör ner svampen och fräs runt i 3-4 minuter.
Tillsätt löken och låt det fräsa med i några minuter.
Smaka av med salt å peppar och håll det varmt.
TA ut tarteletterna från ugnen och toppa med de stekta
kantarellerna, strö på riven parmesan och servera.
HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID! LYCKA TILL!
LASAGNE MED FÄRS OCH KANTARELLER 4 PERSONER.
HEJSAN !
Det här var lyckat!
Smaka själva !
1 paket FÄRSKA LASAGNE plattor, ca 200 g
1 GUL LÖK
2 VITLÖKSKLYFTOR
300 g KANTARELLER
matolja till stekning
200 g BLANDFÄRS
salt å peppar
100 g BABYSPENAT
2 LAGERBLAD
1 dl VITT VIN eller vatten
2 dl GRÄDDE
200 g FÄRSKOST
200 g RIVEN LAGRAD OST,
t ex PRÄSTOST
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
SKALA och finhacka lök och vitlök samt ansa svampen.
HETTA upp en stekpanna med 2 msk olja och fräs färsen
tills den ändrat färg.
Smaka av med salt och peppar och ta upp färsen ur pannan.
SKÖLJ pannan och hetta upp den med 2 msk olja.
Rör ner svampen och fräs runt i 3-4 minuter.
TILLSÄTT spenat, lagerblad, vin och grädde.
Låt koka upp och småputtra i några minuter.
Smaka av med salt å peppar och ta av pannan från plattan.
Rör ner färskost och 2/3 av den rivna osten och blanda väl.
BOTTNA en ugnsfast form, 35x20 cm med lite av kantarellfräset.
Lägg på lasagneplattor, strö på färs och klicka på kantarellfräs.
Fortsätt varva fyllningen med lasagneplattor och avsluta med
resten av den rivna osten.
GRÄDDA lasagnen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
SMAKSÄTT GÄRNA MED LITE KANTARELLFOND OM DU ANVÄNDER
VATTEN I STÄLLET FÖR VITT VIN.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)