lördag 28 maj 2016
MIDDAG PÅ EN PINNE , 4 PORT, 4- 8 SPETT.
HEJSAN !
Nu börjar grilltiden .
Du behöver :
4 grillkorvar ,
1 liten burk ananas i skivor ,
12 köttbullar ,
8 körsbärstomater ,
200 g HALLOUMIOST ,
Så här gör DU :
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär korv och ananas i bitar .
Skär osten i tärningar .
Trä korv, ananas, köttbullar, tomater
och ost på spett eller långa trästickor.
Lägg spetten i en lätt smord långpanna (eller på grillen )
och stek dem mitt i ugnen 10- 15 min.
Vänd spetten ett par gånger under tiden .
SMAKLIG MÅLTID !
RÖDBETOR MED MAKRILL-RÖRA 6 PERS.
HEJSAN !
Det här låter kanske konstigt, men det var inbjudande
att göra fler gånger - mm.. prova !
DET HÄR BEHÖVER DU :
1 rökt MAKRILLFILE, 150 g,
1 schalottenlök ,
1 msk kapris ,
1 dl majonnäs ,
2 msk dijonsenap ,
saft från 1/2 citron ,
salt och peppar ,
2 kokta rödbetor ,
GARNERING :
färsk dill
Så här gör DU :
PLOCKA Makrillen, ren från skinn och små ben .
Dela den i små bitar och lägg i en bunke .
SKALA löken och finhacka den och kaprisen .
Tillsätt lök, kapris, majonnäs, senap och citronsaft i samma
bunke som Makrillen .
Mosa till en röra med gaffel .
Smaka av med salt och peppar .
Täck och ställ kallt i minst 3 timmar,
men helst över natten.
SKIVA rödbetorna i ca 5 mm tjocka skivor .
Stansa ut 12 cirklar , ca 5 cm i diameter .
Fördela Makrillröra på rödbetsskivorna .
Garnera med dill och servera.
LYCKA TILL !
Det här låter kanske konstigt, men det var inbjudande
att göra fler gånger - mm.. prova !
DET HÄR BEHÖVER DU :
1 rökt MAKRILLFILE, 150 g,
1 schalottenlök ,
1 msk kapris ,
1 dl majonnäs ,
2 msk dijonsenap ,
saft från 1/2 citron ,
salt och peppar ,
2 kokta rödbetor ,
GARNERING :
färsk dill
Så här gör DU :
PLOCKA Makrillen, ren från skinn och små ben .
Dela den i små bitar och lägg i en bunke .
SKALA löken och finhacka den och kaprisen .
Tillsätt lök, kapris, majonnäs, senap och citronsaft i samma
bunke som Makrillen .
Mosa till en röra med gaffel .
Smaka av med salt och peppar .
Täck och ställ kallt i minst 3 timmar,
men helst över natten.
SKIVA rödbetorna i ca 5 mm tjocka skivor .
Stansa ut 12 cirklar , ca 5 cm i diameter .
Fördela Makrillröra på rödbetsskivorna .
Garnera med dill och servera.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)