tisdag 22 september 2015
LAMMFÄRSGRATÄNG 4 PERSONER
HEJSAN!
Jättegott - eller ?
Här är receptet:
3 ÄGG,
1/2 DL OLIVOLJA,
1/2 TSK PAPRIKAPULVER,
4-5 SKIVOR LJUST LANTBRÖD,
400 G LAMFÄRS,
2 VITLÖKSKLYFTOR,
SALT, PEPPAR,
10 CM PURJOLÖK,
1/2 DL HACKAD BASILIKA,
2 MSK TOMATPURE',
1 DL OLIVER UTAN KÄRNA,
150 G FETAOST,
GARNERING:
2-3 TOMATER,
2 MSK HACKAD BASILIKA.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
VISPA samman ägg, olivolja, paprikapulver och
lägg i brödet, låt stå och suga upp vätskan.
LÄGG brödet i en ugnsform.
BRYN LAMMFÄRSEN, pressa i vitlöksklyftorna,
salta och peppra.
SKIVA purjolöken och rör i den tillsammans med
basilika och TOMATPURE'.
LÄGG färsen i formen.
STRÖ över hackade oliver och fetaost.
STÄLL in i ugnen ca 15 minuter.
LÄGG tärnad tomat och basilika runt kanten.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
MATJESGRATÄNG . 4 PERSONER.
HEJSAN!
DET är alltid käckt att ha några burkar MATJESILL hemma.
Enkelt och fort gör DU detta recept.
1 BURK MATJESILL.
500 G KOKT POTATIS.
4 KOKTA ÄGG.
3 ÄGG.
2 DL CRE'ME FRAICHE.
2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE.
1/2 DL HACKAD GRÄSLÖK.
2 DL RIVEN PRÄSTOST.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
TÄRNA MATJESILLEN, tärna potatisen,
och skala och tärna äggen.
LÄGG alltsammans i en smord ugnsform.
VISPA SAMMAN ägg, CREME fraiche, och grädde.
TILLSÄTT gräslök och slå blandningen i formen.
STRÖ över riven ost och gratinera ca 20 minuter,
tills gratängen fått fin färg.
SMAKLIG MÅLTID!
FISK UNDER MANDELTÄCKE 4 PERSONER.
HEJSAN!
Det här åt vi häromdagen, riktigt gott!
600 g TORSKFILE' eller annan vit fisk.
MARINAD: 1/2 tsk salt,1/2 dl olivolja,
1 krm spiskummin, 2 tsk SAMBAL OELEK,
rivet skal och saft av 1 lime,
1 msk finhackad persilja,
1 krm malen koriander.
SERVERING: 1dl flagad mandel, 6 salladslökar,
120 g färsk spenat, olivolja till stekning
salt å peppar, 1 lime, kokt potatis.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.
Lägg i fisken. Vänd den ordentligt så att marinaden täcker överallt.
Låt marinera i ca 30 minuter i rumstemperatur.
ROSTA mandeln, gyllenbrun i torr stekpanna.
SKÄR Salladslöken tunt. Stek den och spenaten mjuk i olivolja.
Krydda med salt och peppar.
LÄGG FISKEN, med marinaden i en eldfast form och ställ in i ugnen ca 15 min.
Lägg på spenatfräset och tillaga ytterligare 5 minuter i ugnen.
TA UT FISKEN, och garnera med mandel och limeklyftor.
SERVERA, MED KOKT POTATIS.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)