HEJSAN !
MIN GODA VÄN MAJVI , bakar dessa jättegoda tekakor ,
med både jäst och bakpulver i degen - det gör hennes tebröd
mycket lätta och luftiga .
KRÄM FRAICHE , ger en mild och god syra åt bröden . mm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
3 + 2 dl mjölk
1 dl linfrö
1 1/2 dl vanliga havregryn
50 g jäst
2 dl Kräm Fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl
UGN :225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
1, KOKA en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn .
Låt gröten svalna .
2, VÄRM 2 dl mjölk till fingervärme . Smula jästen
och häll lite mjölken över, rör tills jästen är löst .
Tillsätt resten av mjölken, gröten , kräm fraiche, salt,
sirap, bakpulver och nästan allt mjöl .
Spara lite till utbakningen . Arbeta ihop degen .
3, LÅT degen jäsa övertäckt ca 40 minuter .
Kavla ut till en ca 2 1/2 cm tjock kaka .
Ta ut runda kakor med mått eller ett glas (ca 8 cm i diameter).
Lägg rundlarna på bakplåtspappersklädd plåt .
Nagga och låt jäsa 15 minuter .
4, GRÄDDA mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna på galler .
Bröden går bra att frysa .
LYCKA TILL !