tisdag 13 november 2018

ÄPPELPAJ MED VANILJKRÄM, 6 PORT.



    HEJSAN !

Det här var en smakupplevelse ,  vaniljkrämen får följa med in i ugnen
under gräddningen !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
200 g smör/margarin
4 äpplen
VANILJKRÄM :
1/2 - 1 vaniljstång
2 dl kaffegrädde
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 msk maizena  majsstärkelse
UGN 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA  med vaniljkrämen :
Klyv vaniljstången  och skrapa ur fröna.  Låt grädden koka upp
tillsammans med vaniljstång och frön.
VISPA samman  gulor, socker och majsstärkelse i en skål .
Häll i den heta grädden under vispning .  Häll sedan tillbaka
i kastrullen och låt sjuda under vispning  tills krämen tjocknar .
Ta bort vaniljstången ,  låt svalna .
BLANDA mjöl, socker och bakpulver.  Tillsätt  tärnat smör och
blanda samman till en smulig deg .  Tryck ut hälften av degen  i
en smord  ugnsform .  Grädda  ca 10 minuter.  Låt svalna lite .
FÖRDELA  vaniljkrämen  på  pajskalet .
Skär  äpplena  i  klyftor och  lägg  dem  ovanpå.  Strö  över resten
av  smuldegen .GRÄDDA pajen mitt i ugnen ,  25 - 30 minuter.

Man kan aldrig få för mycket vanilj !
Servera gärna vaniljsås som tillbehör !

LYCKA TILL !