tisdag 13 november 2018
ÄPPELPAJ MED VANILJKRÄM, 6 PORT.
HEJSAN !
Det här var en smakupplevelse , vaniljkrämen får följa med in i ugnen
under gräddningen !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
200 g smör/margarin
4 äpplen
VANILJKRÄM :
1/2 - 1 vaniljstång
2 dl kaffegrädde
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 msk maizena majsstärkelse
UGN 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med vaniljkrämen :
Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Låt grädden koka upp
tillsammans med vaniljstång och frön.
VISPA samman gulor, socker och majsstärkelse i en skål .
Häll i den heta grädden under vispning . Häll sedan tillbaka
i kastrullen och låt sjuda under vispning tills krämen tjocknar .
Ta bort vaniljstången , låt svalna .
BLANDA mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt tärnat smör och
blanda samman till en smulig deg . Tryck ut hälften av degen i
en smord ugnsform . Grädda ca 10 minuter. Låt svalna lite .
FÖRDELA vaniljkrämen på pajskalet .
Skär äpplena i klyftor och lägg dem ovanpå. Strö över resten
av smuldegen .GRÄDDA pajen mitt i ugnen , 25 - 30 minuter.
Man kan aldrig få för mycket vanilj !
Servera gärna vaniljsås som tillbehör !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)