tisdag 18 mars 2008

LENAS,, Mangomarmelad. tillbehör.

ca 3 dl.
2mangofrukter ca,275 g
1,5dl socker
saft av 1 pressad citron

Skala mangon, skär fruktköttet i bitar
ca. 2 gånger 2cm, och slå det i en stor
mikrovågssäker form.
Tillaga på full effekt i 20 min,
rör om efter halva tiden.
Häll upp marmeladen.
Ha den gärna i kylskåp.

Gott till rostat bröd.

Färslåda med äpple. 4 port.

400g blandfärs
3/4dl havregryn
1 msk potatismjöl
1dl mjölk
1 ägg
1tsk salt
1krm svartpeppar
1dl hackad persilja
1-2äpplen.

Låt havregryn, potatismjöl, o mjölk
svälla ca. 10min.
Tillsätt färs, ägg, salt, peppar o persilja
Arbeta färsen smidig.
Platta ut färsen i smord mikrovågssäker
form.
Skär frukten i klyftor, tag bort kärnorna
och stick ner äppelklyftorna i färsen.
Tillaga färslådan på full effekt i ca.8min
Vrid formen någon gång under tillagningen.
Strö över lite persilja.
Servera med potatismos och grönsaker.

Käckt att ta till när tiden är knapp.