HEJSAN !
Det här är bara såå ..gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 bit FLÄSKFILE' 600 g
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2 + 2 msk smör/margarin
400 g valfri pasta t ex penne
eller spiraler
250 g cocktailtomater
gärna i blandade färger
1 röd paprika
1 liten zucchini
1/2 purjolök
3 dl kräm fraiche
med smak av
grillade grönsaker
TOPPING :
1 dl riven lagrad ost
GARNERING :
1 kvist cocktailtomater
kryddgrönt
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT ugnen på 225 grader .
Putsa köttet , salta och peppra .
Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna
och bryn köttet runt om .
2, SÄNK värmen och låt köttet steka
vidare i 8 minuter . Ta upp köttet .
Skär i skivor när det svalnat lite .
3, KOKA pastan enligt paketets anvisningar.
Häll av vattnet och låt rinna av .
Häll olja i pastan .
4, HALVERA tomaterna . Kärna ur och dela
paprikan i tärningar . Dela zucchinin .
Ansa och strimla purjolöken .
5, HETTA upp 2 msk smör i en stekpanna
och fräs grönsakerna blanka och smidiga utan
att de får färg .
Blanda pasta, grönsaker och kräm fraiche .
Fördela blandningen i en smord ugnsform .
6, LÄGG på den skivade fläskfilen' och strö
över riven ost .
Lägg på tomatkvisten och gratinera strax under
ugnens mitt , 15 - 17 minuter eller tills gratängen
fått fin färg .
GARNERA med cocktailtomater och kryddgrönt .
LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !
*****
OM DU GÄSTER PÅ FESTEN ?
ÄR DET LÄTT ATT GÖRA TILL FLER -
DET ÄR BARA ATT DUBBLA RÅVARORNA .