söndag 18 februari 2024

PASTAGRATÄNG MED FLÄSKFILE', 4 PERSONER MIDDAG .

 


                    HEJSAN  !


Det här är bara såå ..gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 bit FLÄSKFILE'  600 g

1 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar

2 + 2 msk smör/margarin

400 g valfri pasta t ex penne 

eller spiraler

250 g cocktailtomater

gärna i blandade färger

1 röd paprika

1 liten zucchini

1/2 purjolök

3 dl kräm fraiche

med smak av 

grillade grönsaker

TOPPING :
1 dl riven lagrad ost 

GARNERING :
1 kvist cocktailtomater 

kryddgrönt 


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  SÄTT ugnen på 225 grader .

Putsa köttet , salta och peppra .

Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna 

och bryn köttet runt om .

2,  SÄNK  värmen och låt köttet steka

vidare i 8 minuter .  Ta upp köttet .

Skär i skivor när det svalnat lite .

3,  KOKA  pastan enligt paketets anvisningar.

Häll av vattnet och låt rinna av .

Häll olja i pastan .

4,  HALVERA tomaterna .  Kärna ur och dela 

paprikan i tärningar .  Dela  zucchinin .

Ansa och strimla purjolöken .

5,  HETTA  upp 2 msk smör i en stekpanna

och fräs grönsakerna blanka och smidiga utan

att de får färg .

Blanda pasta, grönsaker och kräm fraiche .

Fördela blandningen i en smord ugnsform .

6,  LÄGG på den skivade fläskfilen'  och strö 

över riven ost .

Lägg på tomatkvisten och gratinera  strax under

ugnens mitt , 15 - 17 minuter eller tills gratängen 

fått fin färg .

GARNERA med cocktailtomater och kryddgrönt .

LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !

*****

OM  DU GÄSTER PÅ FESTEN ?

ÄR DET LÄTT ATT GÖRA TILL FLER -

DET ÄR BARA ATT DUBBLA RÅVARORNA .