torsdag 23 oktober 2008

SOJABÖNOR.

Det här gillar jag.

Du måste blötlägga sojabönor
det kan Du göra under natten.
Blötlägg i 10 timmar .
Koka i saltat vatten 1 1/2 - 2 timmar .
Gärna med klyftad gul lök
och lagerblad .

HÖSTGRYTA MED SOJABÖNOR.
2 gula lökar
3 dl champinjoner
2 msk olivolja
1-2 dl grönsaksbuljong
250 g djupfryst brysselkål
5 dl kokta sojabönor
1 tsk basilika
1 tsk mejram
örtsalt
Så här gör Du :
Skiva löken , dela champinjonerna om de är stora .
Fräs lök och svamp försiktigt i olja .
Tillsätt buljong .
Häll i brysselkål efter att ha delat de stora .
Tillsätt sojabönor och kryddor .
Låt grytan småputtra i 10 minuter .
Smaka av med örtsalt .
Servera med potatis eller råris .

Du behöver inget mer protein till
iform av kött , fisk eller liknande .

Jättegott!