HEJSAN !
LÅT DEGEN KALL - JÄSA , I KYLEN ÖVER NATTEN -
SEN ÄR DET BARA ATT BAKA UT OCH GRÄDDA
BULLARNA DAGEN DÄRPÅ !
Förr om åren när jag arbetade skift på SUS så satte jag
degen på kvällen och ställde in degbunken i kylskåpet
över natten , bakade ut dem nästa förmiddag innan
jag åkte till arbetet , till kl 14 00 .
Färdigt och klart tills barnen slutade skolan ,
alltid något gott att äta när de kom hem !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk olja
1/2 dl 4-korns kross
eller vetekross
2 dl grahamsmjöl
5 - 6 dl vetemjöl special
PENSLING
1 uppvispat ägg
1/2 dl linfrö
1/2 dl pumpakärnor
UGN 225 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en bunke .
Häll i lite av det kalla vattnet och
rör tills jästen löst sig .
Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.
Tillsätt de torra ingredienserna och
arbeta degen någon minut för hand .
2) TÄCK bunken med plastfolie och
ställ bunken i kylskåp över natten
(10 -12 timmar).
3) TA ut degen ur kylskåpet och forma
till bullar på mjölat bakbord .
Lägg bullarna på en plåt med bakpapper
och låt vila i rumsvärme medan ugnen värms.
4) PENSLA med ägg , strö över linfrö och
pumpakärnor .
GRÄDDA 10 -12 minuter .
ALL LYCKA TILL !
mm...! så goda !