måndag 21 januari 2019
PESTO - OCH NÖTLAX .. med ostfyllda tomater, 4 port.
HEJSAN !
Detta åt vi på en bjudning vi var på , himla gott !
Så varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g LAXFILE
salt och svartpeppar
4 msk grön pesto
1/2 dl finhackade hasselnötter och mandel
8 plommontomater
4 msk grön pesto
2 dl riven ost
100 g rucolasallad.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
DELA LAXFILEERNA i 4 bitar och lägg på
en ugnsplåt. Strö på salt och svartpeppar.
Bred på lite pesto på varje fiskbit och toppa med nötter.
SKÄR av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet.
Fördela pesto i varje tomat och toppa med riven ost .
Sätt på locket och placera tomaterna runt fisken.
SÄTT in i ugnen i 15 minuter.
SERVERA med rucolasallad .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HAVTORNSPAJ med musli , 4 port. Dessert.
HEJSAN !
Njut av en härlig paj, mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
2 dl MANDELMJÖL
1 ägg
1 dl STEVIASTRÖ
1 dl frysta havtorns bär
1 dl GRANOLA MUSLI
TILLBEHÖR : 2 dl vispad grädde
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smält fettet i en kastrull . Dra åt sidan och blanda
ner MANDELMJÖL, ägg och STEVIASTRÖ.
FÖRDELA smeten i en mindre pajform med
avtagbar kant, ca 20 cm i diameter .
TILLSÄTT havtorns bären och strö över lite rostad
mysli t ex GRANOLA.
SÄTT in i ugnen i ca 20 minuter.
SERVERA med vispad grädde.
LYCKA TILL !
TONFISKSALLAD med äpple och kapris . 4 port.
HEJSAN !
Visst är det väl gott med tonfisksallad ?
Ett tag åt jag det mera ofta än nu .
Men det är ju så himla gott .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 burkar naturell tonfisk
2 syrliga äpplen
2 msk kapris
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
3 msk majonnäs
3 msk gräddfil
salt och svartpeppar
saften av 1/2 citron
1/3 isbergssalladshuvud
250 g Haricots VERTS
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL av tonfisken och lägg i en skål .
Skär äpple i små tärningar och blanda med tonfisken.
Tillsätt kapris, dill, olja, majonnäs, gräddfil, salt
och peppar. Pressa i lite citronsaft.
FÖRDELA sallad på varje tallrik och klicka på ton -
fiskröran . Koka HARICOTS VERTS någon minut
och fördela på salladen .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
KESOFRUTTI med färska bär, 4 port. + TIPS!
HEJSAN !
DESSERT är väl alltid gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g Keso
2 msk SUKRIN
1 krm vaniljpulver
4 dl blandade bär t ex jordgubbar,
björnbär, vinbär.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA keso med SUKRIN och
vaniljpulver. Fördela i 4 djupa skålar.
SKIVA jordgubbarna och lägg lite bär
runtom på en tallrik .
TIPS ! Visste Du att..
det finns en vit jordgubbssort som även
de som är allergiska mot rött färgämne kan äta.
LYCKA TILL !
KYCKLINGLÅRFILE' med rostade rödbetor, 4 port.
HEJSAN !
Det här var jättegott , enkelt att göra var det också !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g KYCKLINGLÅR FILE'ER
6 färska rödbetor
salt och svartpeppar
1 tsk örtagårdskrydda
2 msk olivolja
150 g rucolasallad
150 g BOURSIN ost
50 g valnötter
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen på en ugnsplåt .
SKALA och skiva rödbetor och lägg runt om.
Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
Häll på olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen
i ca 20 min - OBS! titta till och se om köttsaften är rosa
eller klar. Ta 15-20 minuter till i ugnen om den inte är klar.
LÄGG rucolasalladen på ett fat och lägg kyckling
och rödbetor över . Klicka på osten och strö på valnötter.
mmm...!
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)