måndag 21 januari 2019

PESTO - OCH NÖTLAX .. med ostfyllda tomater, 4 port.




                   HEJSAN !

Detta åt vi på en bjudning vi var på ,  himla gott !
Så varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g LAXFILE
salt och svartpeppar
4 msk grön pesto
1/2 dl finhackade hasselnötter och mandel
8 plommontomater
4 msk grön pesto
2 dl riven ost
100 g rucolasallad.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
DELA LAXFILEERNA  i 4 bitar och lägg på
en ugnsplåt.  Strö på salt och svartpeppar.
Bred på lite pesto på varje fiskbit och toppa  med nötter.
SKÄR av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet.
Fördela pesto i varje tomat  och toppa med riven  ost .
Sätt på locket och placera tomaterna runt fisken.
SÄTT in i ugnen i 15 minuter.
SERVERA  med rucolasallad .

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !

HAVTORNSPAJ med musli , 4 port. Dessert.



                    HEJSAN !

Njut av en härlig paj, mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
2 dl  MANDELMJÖL
1 ägg
1 dl STEVIASTRÖ
1 dl frysta havtorns bär
1 dl GRANOLA MUSLI
TILLBEHÖR : 2 dl  vispad grädde

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  200  grader .
Smält  fettet i en kastrull . Dra åt sidan och blanda
ner MANDELMJÖL,  ägg och STEVIASTRÖ.
FÖRDELA smeten i en mindre pajform med
avtagbar kant, ca 20 cm i diameter .
TILLSÄTT  havtorns bären och strö över lite rostad
mysli t ex GRANOLA.
SÄTT in i ugnen i ca 20 minuter.
SERVERA med vispad grädde.

LYCKA TILL !


TONFISKSALLAD med äpple och kapris . 4 port.



                 HEJSAN !

Visst  är  det väl  gott  med  tonfisksallad ?
Ett tag åt jag det mera ofta än nu .
Men det är ju så himla gott .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 burkar naturell tonfisk
2 syrliga äpplen
2 msk kapris
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
3 msk majonnäs
3 msk gräddfil
salt och svartpeppar
saften av 1/2 citron
1/3 isbergssalladshuvud
250 g Haricots VERTS

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL av tonfisken och lägg i en skål .
Skär äpple i små tärningar och blanda med tonfisken.
Tillsätt kapris, dill, olja, majonnäs, gräddfil, salt
och peppar.  Pressa i lite citronsaft.
FÖRDELA  sallad  på varje tallrik  och klicka på ton -
fiskröran .  Koka HARICOTS VERTS  någon minut
och fördela  på salladen .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


KESOFRUTTI med färska bär, 4 port. + TIPS!



                    HEJSAN !

DESSERT  är väl alltid  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g  Keso
2  msk  SUKRIN
1 krm vaniljpulver
4  dl  blandade  bär  t ex jordgubbar,
björnbär, vinbär.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  keso  med  SUKRIN  och
vaniljpulver.  Fördela i 4 djupa  skålar.
SKIVA jordgubbarna  och lägg  lite bär
runtom  på  en  tallrik .

TIPS !   Visste Du att..
             det finns en vit jordgubbssort som även
de som  är  allergiska mot rött färgämne kan äta.

LYCKA TILL !

KYCKLINGLÅRFILE' med rostade rödbetor, 4 port.



                    HEJSAN !

Det här var jättegott ,  enkelt att göra var det också !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g KYCKLINGLÅR FILE'ER
6 färska  rödbetor
salt och svartpeppar
1 tsk örtagårdskrydda
2 msk olivolja
150 g rucolasallad
150 g BOURSIN ost
50 g valnötter

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader.
Lägg  kycklingen på en ugnsplåt .
SKALA  och  skiva  rödbetor  och  lägg  runt  om.
Strö  på  salt, peppar  och  örtagårdskrydda.
Häll  på  olivolja  och  blanda  om.  Sätt  in  i  ugnen
i  ca  20 min - OBS!  titta till och se om köttsaften är rosa
eller klar. Ta  15-20  minuter  till  i  ugnen om  den inte är klar.
LÄGG  rucolasalladen  på  ett  fat  och  lägg  kyckling 
och  rödbetor  över .  Klicka på  osten  och  strö  på  valnötter.
mmm...!

LYCKA  TILL !