lördag 27 november 2021

UGNSBAKAD TORSK MED BACON & GRÖNKÅL , 4 PERS.

 


                                     HEJSAN  !

Det här är gott kan Ni tro !

Till den här rätten serverade jag ,  läckert mos av mandelpotatis .

Varsågoda ;  

HÄR ÄR RECEPTET :

4 bitar torsk ,  gärna ryggfile'

1 paket bacon , 140 g

10 cm purjolök

50 g grönkål

1 vitlöksklyfta

1 dl riven parmesanost 

1 dl vitt vin -eller vatten

1 1 /2 dl vispgrädde

salt och pepparmix

MANDELPOTATISMOS 

1 kg mandelpotatis

50 g smör / margarin

1 1 / 2 dl mjölk

2 nypor salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU :

SÅTT ugnen på 200 grader .

Skiva baconet i bitar, hacka purjolöken,

kålen  och vitlöksklyftan .

STEK  baconet knaprigt i en het stekpanna, 

när det börjar bli klart, tillsätt purjolöken ,

kålen och vitlöken .

Fräs det ett par minuter till .

Vänd ner osten  och smaka av med salt och peppar.

LÄGG torsken i en ugnssäker form .

Salta och peppra runt om och fördela bacon-röran 

uppe på torskbitarna .

Häll på vinet /vattnet och grädden i formen .

Baka i mitten av ugnen i 18 - 20 minuter .

Ta ut , garnera gärna med finhackad grönkål

och servera direkt .

MANDELPOTATISMOS :  SKALA  potatisen 

och lägg i en kastrull, fyll på med vatten och salta väl .

Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk, ca 15 min.

Häll av vattnet och låt potatisen ånga av .

Smält smöret och häll i mjölken så att allt blir en ljummen

vätska .  MOSA potatisen med en hand - visp och rör ner vätskan.

SMAKA av med salt och vitpeppar .

SERVERA  till den ugnsbakade torsken .


SMAKLIG MÅLTID 

och

TREVLIG  ADVENT !




TIPS !

 

TIPS !

Smaksätt färskosten själv,  rör ihop  200 g färskost 

med  2 msk  mango chutney och  1 tsk gul curry .

mm..så himla gott !         

TACK !