HEJSAN !
Det här är gott kan Ni tro !
Till den här rätten serverade jag , läckert mos av mandelpotatis .
Varsågoda ;
HÄR ÄR RECEPTET :
4 bitar torsk , gärna ryggfile'
1 paket bacon , 140 g
10 cm purjolök
50 g grönkål
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 dl vitt vin -eller vatten
1 1 /2 dl vispgrädde
salt och pepparmix
MANDELPOTATISMOS
1 kg mandelpotatis
50 g smör / margarin
1 1 / 2 dl mjölk
2 nypor salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÅTT ugnen på 200 grader .
Skiva baconet i bitar, hacka purjolöken,
kålen och vitlöksklyftan .
STEK baconet knaprigt i en het stekpanna,
när det börjar bli klart, tillsätt purjolöken ,
kålen och vitlöken .
Fräs det ett par minuter till .
Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.
LÄGG torsken i en ugnssäker form .
Salta och peppra runt om och fördela bacon-röran
uppe på torskbitarna .
Häll på vinet /vattnet och grädden i formen .
Baka i mitten av ugnen i 18 - 20 minuter .
Ta ut , garnera gärna med finhackad grönkål
och servera direkt .
MANDELPOTATISMOS : SKALA potatisen
och lägg i en kastrull, fyll på med vatten och salta väl .
Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av .
Smält smöret och häll i mjölken så att allt blir en ljummen
vätska . MOSA potatisen med en hand - visp och rör ner vätskan.
SMAKA av med salt och vitpeppar .
SERVERA till den ugnsbakade torsken .
SMAKLIG MÅLTID
och
TREVLIG ADVENT !