torsdag 1 september 2016
HEMKOKT BÄRLYX , 3 mindre burkar.
HEJSAN !
MORMORS MARMELAD - KRUSBÄR eller KIWI .
På denna satsen blir det 3 mindre burkar.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Liter krusbär ,
2 msk vatten ,
5 dl syltsocker ,
1 stjärnanis ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och snoppa krusbären .
Lägg i en kastrull med vatten och koka 2 minuter.
TILLSÄTT syltsocker och stjärnanis och koka
kraftigt i 7 - 8 minuter.
Häll upp på rena burkar .
ELLER....
Om Du vill kan Du ta KIWI :
SKALA Kiwin och skär i bitar .
Mixa med stavmixer .
TILLSÄTT syltsocker och stjärnanis och koka
kraftigt 7 - 8 minuter.
Häll upp på rena burkar .
ALL LYCKA TILL !
HEMKOKT BÄRLYX , 3 BURKAR.
HEJSAN !
Här är recept på : BÄSTA BJÖRNBÄRSSYLTEN .
Den som vill ha mer vuxensmak lägger
till 2 msk gin i sylten.
2 liter björnbär,
1 vaniljstång,
2 tsk kardemummakärnor,
5 dl syltsocker,
2 msk gin (kan uteslutas)
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA bären och lägg dem i en tjockbottnad kastrull.
Dela vaniljstången på längden , skrapa ur fröna.
Blanda både frön och vaniljstång med björnbären.
Tillsätt kardemummakärnor.
Koka sakta i 15 minuter .
TILLSÄTT syltsocker och koka ytterligare 5 minuter.
Låt stå och dra 15 minuter , ta upp vaniljstången och
rör eventuellt i gin .
Häll upp på burkar , ca 3stycken .
LYCKA TILL ! HIMLA GO' SYLT !
BROCCOLISOPPA MED ROSTADE SOLROSKÄRNOR 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...det här är jättegott , smaka Ni också !
Så himla gott just att solroskärnorna är rostade.
Det finns färdig rostade ute i handeln.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g broccoli,
1 hackad gul lök,
1 msk olivolja,
1 liter vatten,
2 hönsbuljongtärningar,
1 dl CREME Fraiche,
1 tsk salt,
svartpeppar,
TILL SERVERING :
1 dl torr -rostade solroskärnor,
1/2 kruka basilika el. koriander.
SÅ HÄR GÖR DU :
PLOCKA broccolin i små buketter och skiva
stjälken i tunna skivor .
Stek lök i olja i en kastrull tills den är mjuk
utan att ta färg.
Häll i vatten, buljongtärningar och broccoli.
Låt koka under lock ca 5 minuter .
MIXA slät med stavmixer och tillsätt CREME Fraiche.
Salta och smaka av med peppar .
SERVERA med rostade solroskärnor och färsk basilika
eller koriander .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)