måndag 3 oktober 2022

MIN GODA RENSKAVSGRYTA MED BLOMKÅLSMOS OCH LINGON , 4 PORT. (lunch/middag) .

 


                             HEJSAN !


Det är så gott så detta måste Ni prova  !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 paket renskav, 240 g

100 g kantareller

1 paket bacon

1 gul lök

1 msk timjan 

1 msk dijonsenap

3 dl kokosmjölk

2 krossade enbär

havssalt

svartpeppar


BLOMKÅLSMOS :

1 blomkålshuvud 

1 msk olivolja

havssalt

vitpeppar


RÅRÖRDA  LINGON :

1 dl lingon 

1 msk honung 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  HACKA löken och stek i smör .

Tillsätt renskavet , klippt bacon  och kantareller .

Krydda med salt, svartpeppar, timjan, dijonsenap

och ett par krossade enbär .

2)  HÄLL över kokosmjölk och låt det puttra ett 

par minuter .

3)  SERVERA med blomkålsmos och rårörda lingon .

4)  BLOMKÅLSMOS : Koka upp skivad blomkål 

och mixa med en klick smör till ett mos .

Smaka av med salt och vitpeppar . 


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


RÅRÖRDA  LINGON :

Rårörda lingon gör DU lätt genom att koka upp 

lingon under omrörning och tillsätta honung .

Även ett litet äpple kan tillsättas.

Du kan även byta ut lingonen mot granatäppelkärnor .

1 dl lingon + 1 msk honung .


LYCKA TILL !


DAGENS MIDDAG , KORV STROGANOFF , 4 PORT , (lunch / middag) .

 


                       HEJSAN !


Nu har jag tänkt på denna rätt i flera dar .

Nu är det dags !

istället för vanligt ris,  har jag blomkåls -ris ,

som idag är ett vanligt tillbehör .

Det är även gott att steka det i smör .  mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

1 röd paprika

500 g falukorv

smör /margarin att steka i 

2 dl creme fraiche

1/2 dl tomatpure'

2 tsk dijonsenap

salt å peppar 

1 stort blomkålshuvud

8 basilikablad

3 msk olivolja/rapsolja

1 msk vitvinsvinäger 


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SKÄR paprikan i bitar och korven i slantar  eller stavar .

2) STEK i smör och tillsätt creme fraiche .

3)  RÖR i tomatpure' och dijonsenap .

Smaka av med salt och peppar .

4) RIV blomkålen och koka ett par minuter .

Häll av vattnet och tillsätt hackade basilikablad ,

olivolja och vitvinsvinäger .

Smaka av med salt och peppar .

5)  SERVERA grytan med blomkåls -riset .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !