fredag 27 mars 2009

ANANASSORBET .6 PORTIONER .

Detta är friskt och jättegott.
Smaka på .

1 burk (375 g )
krossad ananas
50 g strösocker
1 msk citronsaft
300 g naturell lättyoghurt

Så här gör DU:
Låt ananasen rinna av och häll
saften i en kastrull .
Sätt till socker och citronsaft
och värm tills sockret är upplöst .
Låt stå och svalna och rör sedan i yoghurten .
Häll blandningen i en låg frysform
och låt det frysa tills blandningen är mosig .
Tag ut formen från frysen och rör i den
krossade ananasen .
Täck över och ställ in formen i frysen igen
tills sorben har stelnat .
Ställ in formen i KYLEN
ungefär 20 min. före servering .
110 kcal /portion.

ÄPPLE OCH PÄRONSMULPAJ 4 PORT.

Det här måste DU smaka !
Godis för hela familjen .

250 g äpplen skalade , urkärnade och skivade
250 g päron skalade, urkärnade och skivade
det rivna skalet av 1 citron
1/2 tsk malen kanel
1 msk vatten
1-2 msk socker
ATT TÄCKA ÖVER MED.
50 g musli
25 g havregryn
25 g krossade cornflakes

SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg äpplen och päron i en kastrull,
tillsammans med det rivna citronskalet ,
kanel och vatten .
Koka varsamt tills frukten är mjuk
men inte mosig .
Smaka av med socker och sleva upp
i en lätt smord eldfast karott .
Blanda ihop musli , havregryn och cornflakes
och bred ut det över frukten .
Sätt in karotten i 190 graders varm ugn
i 15 minuter eller tills det övre lagret är knaprigt.
SERVERAS VARMT, MED KALL VANILJVISP .
LYCKA TILL !