onsdag 17 juli 2019

KYCKLING FRÅN HAWAII, 4 PORT.



               HEJSAN !

Denna snabblagade kyckling- wok från Hawaii
har smak av både apelsin och ananas .Ris är gott till .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 - 3 KYCKLINGFILEER
ca 500 g
2 msk olja
1 tsk salt,
nymalen svartpeppar
3 stjälkar selleri i tunna skivor
1 röd paprika i strimlor
1/2 purjolök i tunna skivor
1 burk ca 450 g skivad ananas
i sin egen juice
SÅS :
1 dl pressad apelsin
1 dl ananas-spad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
1 tsk ingefära
2 tsk maizenaredning

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kycklingen i strimlor .
Fräs dem i omgångar i olja i en wok
eller stor stekpanna.
Salta och peppra .  Koka ris .
FÖRBERED grönsakerna  .
Häll av spadet från ananasen,
spara det. Dela skivorna i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till såsen .
LÄGG grönsaker och frukt i woken.
Woka dem tillsammans medkycklingen
under omrörning 4-5 minuter.
Häll på såsen och koka upp under omrörning.
Smaka av .

SERVERA kycklingen med kokt ris och
bladsallad med vattenmelon kulor.

LYCKA TILL !