onsdag 19 februari 2020

ÄPPELKAKA i PORTIONSGLAS, 4-5 PERS.



                         HEJSAN !

PORTIONSÄPPELKAKA
är både festligt och gott .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl krossade  Digestivekex
3 msk smör/margarin
4 dl lättsockrat äppelmos
vaniljsås eller vispgrädde
tunna äppelklyftor
citronmeliss

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smält smöret och blanda med
krossade kex .
Varva med äppelmos i höga raka
glas som tål ugnsvärme .
Ställ  dem i en form och baka i 20 min.
Låt svalna av .
TOPPA med vaniljsås eller vispad grädde
och garnera med tunna äppelklyftor .

LYCKA TILL !

CITRONKYCKLING, 4 PERS.



                   HEJSAN !

Fin smak får kycklingen om Du steker den i
smör med olja och citron .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 kyckling-FILE'ER
1 msk smör & olja med citronsmak
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 dl vatten
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk strösocker
2 msk hackad persilja
1/2 kruka basilika

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR FILE'ERNA  på längden men inte igenom.
Öppna och banka ut dem mellan plastfolie .
Bryn i smör & oljan.
Tillsätt buljongtärning , vatten och citronskal
och sjud några minuter .
Tillsätt socker, persilja och hackad  basilika .
SERVERA med ett gott ris och grönsaker.
TOPPA gärna med riven parmesan .

SMAKLIG MÅLTID !