söndag 2 juni 2019

HALLONMUFFINS MED CHOKLADSMÄLTA, 12 MUFFINS.



                 HEJSAN !

Kolla de här ! Så himla goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
25 g smör/margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havrekli
1 tsk bakpulver
1 dl bär- MUSLI
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
50 g hackad mörk choklad
2 dl färska / frysta hallon
1 dl lättyoghurt
GARNERING :
10 g hackad mörk choklad
12 hallon

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på  225 grader .
Smält smöret och låt svalna.
Blanda mjöl och havrekli, bakpulver och
MUSLI .
Vispa ägg och råsocker fluffigt .
Rör ner smöret.
Vänd försiktigt ner i mjöl-blandningen ,
chokladen, hallonen och yoghurten så att
allt blandas väl.
FÖRDELA i formar och grädda mitt i
ugnen i 8 - 10 minuter .
Strö lite chokladhack  på varje muffins
och tryck fast hallonen .

LYCKA TILL !

MÖRKT BRÖD MED SOLROSKÄRNOR, 2 BRÖD.




                          HEJSAN !

Vilken tillfredsställelse  det  är  att  baka  sitt  eget  matbröd.
Att  själv  bestämma  vilka  ingredienser  man  vill  ha  för
att  få  det  riktigt  saftigt,  nyttigt  och  gott .

HÄR  ÄR  MITT  RECEPT !
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk salt
5 dl siktat DINKEL - mjöl
5 dl DINKEL- mjöl fullkorn
2 msk bikarbonat
1 liter standard filmjölk
1 /2 dl mörk sirap

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  175  grader.
Blanda  samman  samtliga  torra  ingredienser
i  en  stor  bunke  eller i  en  rymlig  matberedare.
Blanda  ordentligt .  Tillsätt  filmjölk  och  sirapen.
Blanda .  Degen  ska  vara  lös .
SMÖRJ  och  bröa  två  brödformar  ca  1 1/2  liter
vardera  och  häll  smeten  i  formarna .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av ugnen  ca  45  min,
täck  nu  över  bröden  med  ugnsfolie  och  grädda
i  ytterligare  4o - 45 min.  Känn med  sticka .

LYCKA  TILL !

YOGHURT MED GRANATÄPPLE OCH KOKOS, 1 PERS.




                           HEJSAN !

mmm... ! Vilken god frukost !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl blåbär
1/2 granatäpple
1 msk rostade kokosskivor - flagor.

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL yoghurten i en skål och toppa med
blåbär, granatäpple och kokosskivor.
Servera direkt .

LYCKA TILL !