söndag 2 juni 2019
HALLONMUFFINS MED CHOKLADSMÄLTA, 12 MUFFINS.
HEJSAN !
Kolla de här ! Så himla goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g smör/margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havrekli
1 tsk bakpulver
1 dl bär- MUSLI
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
50 g hackad mörk choklad
2 dl färska / frysta hallon
1 dl lättyoghurt
GARNERING :
10 g hackad mörk choklad
12 hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Smält smöret och låt svalna.
Blanda mjöl och havrekli, bakpulver och
MUSLI .
Vispa ägg och råsocker fluffigt .
Rör ner smöret.
Vänd försiktigt ner i mjöl-blandningen ,
chokladen, hallonen och yoghurten så att
allt blandas väl.
FÖRDELA i formar och grädda mitt i
ugnen i 8 - 10 minuter .
Strö lite chokladhack på varje muffins
och tryck fast hallonen .
LYCKA TILL !
MÖRKT BRÖD MED SOLROSKÄRNOR, 2 BRÖD.
HEJSAN !
Vilken tillfredsställelse det är att baka sitt eget matbröd.
Att själv bestämma vilka ingredienser man vill ha för
att få det riktigt saftigt, nyttigt och gott .
HÄR ÄR MITT RECEPT !
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk salt
5 dl siktat DINKEL - mjöl
5 dl DINKEL- mjöl fullkorn
2 msk bikarbonat
1 liter standard filmjölk
1 /2 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda samman samtliga torra ingredienser
i en stor bunke eller i en rymlig matberedare.
Blanda ordentligt . Tillsätt filmjölk och sirapen.
Blanda . Degen ska vara lös .
SMÖRJ och bröa två brödformar ca 1 1/2 liter
vardera och häll smeten i formarna .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 min,
täck nu över bröden med ugnsfolie och grädda
i ytterligare 4o - 45 min. Känn med sticka .
LYCKA TILL !
YOGHURT MED GRANATÄPPLE OCH KOKOS, 1 PERS.
HEJSAN !
mmm... ! Vilken god frukost !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl blåbär
1/2 granatäpple
1 msk rostade kokosskivor - flagor.
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL yoghurten i en skål och toppa med
blåbär, granatäpple och kokosskivor.
Servera direkt .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)