fredag 13 februari 2009

GRILLAT ÄPPLE MED VANILJSÅS .1 PORT.

1 litet äpple
1/2 tsk smör
1 1/4 dl mjölk
2 tsk marsanpulver
1/2 - 1 tsk råsocker

Så här gör Du :
Skala , kärna ur och skär äpplet
i fingertjocka skivor .
Smörj ett ark aluminiumfolie (eller i en ugnsfast form)
med smör .
Lägg på äppleskivorna
och strö över kanel .
Tillslut foliepaketet och (eller sätt ugnen på 225 grader grädda 10-15 min)
grilla på galler i 20 min.
SÅS:koka upp mjölken
och vispa ner marsanpulvret .
Låt det tjockna ,men inte koka .
Söta efter smak .
Servera såsen KALL
över äppleskivorna.

mmm, ljuvligt gott.

KYCKLING OCH MOROTSSALLAD . 1 PORT.

Här går det undan.

Pensla 1 kycklingfile (utan skinn)
med kinesisk soya
Salta o´peppra
Stek i 175 graders ugn. ca 25 min.
SERVERA MED :
1 riven morot
1/2 apelsin i klyftor och
1/2 msk hackade nötter.
Rör ihop .

SMAKLIG MÅLTID.

TONFISKRÖRA.

1 burk tonfisk i olja
2 hårdkokta ägg
1 liten rödlök
(1 msk kapris )
1/2 tsk curry
2 msk majonnäs
salt o´peppar.

Så här gör Du :
Skala 0ch hacka äggen .
Finhacka löken .
Blanda lök och ägg , tonfisk
ev. kapris med en gaffel
tillsätt curry, majonnäs och kryddor
smaka av och ställ kallt en stund.

MUMSIGT PÅ EN GROV MACKA.

VINTER-SALLAD 4 PERS.

C - VITAMIN Ja tack .

vitkål 300 g
apelsiner 2 st
russin 2 dl

SALLADSSÅS.
1 Burk Kesella
saften av 1 apelsin
2 tsk flytande honung

Så här gör Du :
Strimla vitkålen fint
Skala och tärna apelsinerna
Blanda kål , apelsiner , o´russin
Blanda ihop såsen
och ringla den över.

Så himla gott .

LEN-MARIS PURJOLÅDA 4 PORT.

Snabbt o´gott.

1 medelstor purjolök
8 ägg
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk smör - till formen

Så här gör Du :
Skiva purjon i 2 cm långa bitar
Koka purjon i lättsaltat vatten i ca 2 min.
Smörj en form
Lägg i purjon
Vispa samman ägg,mjölk,v-mjöl,salt o´peppar
Häll alltsammans över purjon i formen
GRÄDDA :225 grader i 30 min.


Kassler är jättegott till eller
någon rökt fisk typ makrill.
förresten Du kan ta vad Du vill och har hemma.
Gott är det iallafall .