måndag 11 januari 2021

HALLONMUFFINS MED LIMEFROSTING , 15 ST .





                                             HEJSAN !

BJUD  på  saftiga  muffins  med  hallon 
och  läcker  LIMETOPPING  - 
så  fräscht  och  så  gott  !
DET  kan vi alla  behöva  nu !

HÄR ÄR RECEPTET :
150  g mjukt  smör/margarin
2 1/2  dl  strösocker
2  ägg
100  g  färskost , 
t ex PHILADELPHIA OST
2 1/2  dl  vetemjöl
1 1/2  tsk bakpulver
rivet  skal  av 1- 2  limer 
2  msk  pressad  limesaft
ca  125  g  hallon
FROSTING :
50 g mjukt smör
4 1/2  dl   florsocker
1  tsk  vaniljsocker
2 -3  tsk pressad  limesaft
100 g färskost
GARNERING :
Hallon  strimlat limeskal
UGN : 175  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker smidigt .
Tillsätt äggen , ett i taget , under  omrörning .
Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet .
BLANDA mjöl och bakpulver.
Sikta  ner det i smeten .
Vänd ner limeskal och -saft.
Fördela smeten i formar till knappt 3/4 fyllda,
gärna i ett muffinsbleck .
Lägg några hallon i varje form .
GRÄDDA mitt i ugnen 20-25 minuter .
Låt  svalna .
FROSTING :
VISPA smör , florsocker, vaniljsocker och
limesaft krämigt .
Tillsätt  färskosten under fortsatt vispning .
SPRITSA  FROSTINGEN på muffinsen .
GARNERA med hallon och limeskal före serveringen .

BÅDE till efterrätt eller  fikastund  !

LYCKA  TILL !

RÅRAKOR MED KANTARELLER OCH ÄDELOST , 4 PORT .





                                           HEJSAN  !

Kanske  går det att fresta  med  frasiga  rårakor
serverade  med  smörstekta  kantareller  och  ädelost .
mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg  potatis  av  fast  sort
1  tsk  salt
2  krm  peppar
3  msk  smör
250 g  kantareller (frysta, låt tina och rinna av i en sil )
TILLBEHÖR :
1 röd  paprika
1 gul  paprika
2  dl  CREME FRAICHE
125  g  ädelost
GARNERING   Färska  örter .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och  riv  potatisen  grovt .
Lägg  rivet  i en sil  och  tryck  ut 
så  mycket  vätska  Du  kan .
Krydda  med  salt  och  peppar .
KLICKA  ner  potatis- rivet  i  en  stekpanna 
med  smör  och  platta  till  klickarna .
Låt  rårakorna  steka  till  en  frasig  yta 
innan  de  vänds .
Stek  till  fin  färg  på  andra  sidan .
RIV  stora  kantareller  i  bitar .
Stek  svampen  i  en  stekpanna  med  smör .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
SKÄR  paprikorna  i  små  tärningar .
Blanda  paprikatärningarna .
VID  SERVERING :
SERVERA  rårakorna  med  CREME FRAICHE ,
smulad  ädelost ,  stekta  kantareller  och
paprikatärningar .
Garnera  med  någon  färsk  ört, t ex  rucola / timjan.

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !