Hej igen!
Några av oss har väl lite längre ledighet nu med
VALBORG - FÖRSTA MAJ
varför inte baka något gott bröd tillsammans
Det här brödet är snabbt och enkelt bakat på bikarbonat.
2 1/2 dl fint Rågmjöl
2 1/2 dl Grahamsmjöl
4 dl Vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl hasselnötter eller pumpakärnor
1/2 dl valnötter
1 dl russin
5 dl filmjölk eller
2 1/2 dl Gräddfil + 3 dl vatten.
1 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÖRJ en brödform ca 2 liter.
Värm UGNEN till 175 grader.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser
i en bunke .
TILLSÄTT russin och pumpakärnor
eller nötter,
TILLSÄTT fil och sirap, rör samman
till en smet .
HÄLL smeten i formen , släta till ytan
och strö lite mjöl över.
GRÄDDA i NEDRE DELEN av ugnen ca 60-70 min.
Ta ut och låt vila i formen innan
DU stjälper upp brödet .
LYCKA TILL!
torsdag 30 april 2015
SMÅKAKOR MED SYLT . 30- 35 ST.
Hej igen !
Drömskt goda ...mmm
200 g KALLT smör
1 1/2 dl socker
4 - 4 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
GARNERING:
1 - 1 1/2 dl sylt , t ex . drottningsylt
äggvita till pensling
1 påse mandelspån 50 g
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA snabbt samman degen i en matberedare
eller för hand .
Börja med den MINDRE MÄNGDEN mjöl gör en provkaka,
flyter de ut mycket ta mera mjöl .
Rulla till längder , lägg in i plastfolie , låt vila i kylen 1 timma.
SKÄR i skivor och rulla till kulor .
Lägg dem på bakpappersklädd plåt .
Tryck ner en liten grop i varje kaka och lägg en klick sylt .
PENSLA äggvita på kanten av kakorna och strö över mandelspån.
GRÄDDA i 175 GRADER i 12-14 minuter
eller tills de fått fin färg .
LYCKA TILL !
Drömskt goda ...mmm
200 g KALLT smör
1 1/2 dl socker
4 - 4 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
GARNERING:
1 - 1 1/2 dl sylt , t ex . drottningsylt
äggvita till pensling
1 påse mandelspån 50 g
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA snabbt samman degen i en matberedare
eller för hand .
Börja med den MINDRE MÄNGDEN mjöl gör en provkaka,
flyter de ut mycket ta mera mjöl .
Rulla till längder , lägg in i plastfolie , låt vila i kylen 1 timma.
SKÄR i skivor och rulla till kulor .
Lägg dem på bakpappersklädd plåt .
Tryck ner en liten grop i varje kaka och lägg en klick sylt .
PENSLA äggvita på kanten av kakorna och strö över mandelspån.
GRÄDDA i 175 GRADER i 12-14 minuter
eller tills de fått fin färg .
LYCKA TILL !
GODASTE NÖTBROWNIEN - GLUTENFRI MJÖLMIX
Hej igen !
Nu är jag inne i " bakartagen", fortsätter med denna !
75 g smör /margarin
1 1/2 dl FARINSOCKER
1 DL RÅSOCKER
1 ÄGG
100 g Hasselnötskärnor
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl GLUTENFRI MJÖLMIX
1 tsk bakpulver
UGN: 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
KLÄ en liten långpanna ca 20 x 28 cm med bakplåtspapper .
Smält smöret och rör samman med FARINSOCKER ,
RÅSOCKER och ägg i en bunke .
HACKA nötterna grovt och tillsätt smeten med resten
av ingredienserna .
BRED ut smeten i formen och GRÄDDA kakan i mitten
av ugnen ca 15 minuter .
SKÄR upp kakan i rutor MEDAN DEN FORTFARANDE
ÄR VARM .
mmm.....riktig godis!
LYCKA TILL !
Nu är jag inne i " bakartagen", fortsätter med denna !
75 g smör /margarin
1 1/2 dl FARINSOCKER
1 DL RÅSOCKER
1 ÄGG
100 g Hasselnötskärnor
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl GLUTENFRI MJÖLMIX
1 tsk bakpulver
UGN: 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
KLÄ en liten långpanna ca 20 x 28 cm med bakplåtspapper .
Smält smöret och rör samman med FARINSOCKER ,
RÅSOCKER och ägg i en bunke .
HACKA nötterna grovt och tillsätt smeten med resten
av ingredienserna .
BRED ut smeten i formen och GRÄDDA kakan i mitten
av ugnen ca 15 minuter .
SKÄR upp kakan i rutor MEDAN DEN FORTFARANDE
ÄR VARM .
mmm.....riktig godis!
LYCKA TILL !
KLASSISK SOCKERKAKA GLUTENFRI.
Hej igen!
Något jag kan längta efter ibland
är vanlig sockerkaka . Så vi börjar med denna
VARSÅGODA !
75 g smör /margarin
1 1/2 dl vatten
3 ägg
3 dl strösocker
1 citron, finrivet skal
4 1/2 dl GLUTENFRI MJÖLMIX
3 tsk bakpulver
UGN :175 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÖRJ och mjöla en bakform , ca 1 1/2 liter,
med glutenfri mjölmix .
Smält smöret och tillsätt vattnet.
LÅT KOKA UPP.
VISPA ägg och socker vitt och poröst.
Tillsätt citronskal .
Blanda ner GLUTENFRI MJÖLMIX
och bakpulver .
HÄLL sist ner vätskan och rör samman .
Bred ut smeten i formen och
GRÄDDA i NEDRE DELEN AV UGNEN CA 30 MIN.
Känn efter med en sticka så att kakan är helt torr.
Låt kakan svalna en stund i formen .
STJÄLP upp och låt kallna .
Jättegott, med en klick vispad grädde till och hallon !
LYCKA TILL !
Något jag kan längta efter ibland
är vanlig sockerkaka . Så vi börjar med denna
VARSÅGODA !
75 g smör /margarin
1 1/2 dl vatten
3 ägg
3 dl strösocker
1 citron, finrivet skal
4 1/2 dl GLUTENFRI MJÖLMIX
3 tsk bakpulver
UGN :175 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÖRJ och mjöla en bakform , ca 1 1/2 liter,
med glutenfri mjölmix .
Smält smöret och tillsätt vattnet.
LÅT KOKA UPP.
VISPA ägg och socker vitt och poröst.
Tillsätt citronskal .
Blanda ner GLUTENFRI MJÖLMIX
och bakpulver .
HÄLL sist ner vätskan och rör samman .
Bred ut smeten i formen och
GRÄDDA i NEDRE DELEN AV UGNEN CA 30 MIN.
Känn efter med en sticka så att kakan är helt torr.
Låt kakan svalna en stund i formen .
STJÄLP upp och låt kallna .
Jättegott, med en klick vispad grädde till och hallon !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)