HEJSAN !
BYT KÅLSORT EFTER SÄSONG .
Denna sallad är även god att göra andra tider på året .
Finns det då inte rödkål går det bra att använda vitkål.
HÄR ÄR RECEPTET PÅ RÖD JUL-SALLAD :
5 - 6 dl finstrimlad rödkål
1 liten morot
1 liten rödlök
2 apelsiner
1 dl valnötter (50 g)
DRESSING :
1/2 dl olivolja
1 /2 dl pressad apelsinsaft
1 msk honungssenap på tub , (himla go')
1 /2 tsk salt
1 kryddmått pepparmix
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA rödkålen riktigt tunt - använd en osthyvel
så går det lätt, eller använd matberedare
med den tunnaste skär - skivan.
SKALA moroten och riv den på ett rivjärn .
SKALA dela och skiva rödlöken mycket tunt .
SKALA apelsinerna med vass kniv så att den
vita hinnan försvinner . SKÄR ut klyftor utan hinnor .
GROVHACKA valnötterna .
BLANDA rödkål, morot, rödlök, apelsinklyftor och
valnötter i en skål .
VISPA samman olivolja , apelsinsaft , honungssenap ,
salt och pepparmix .
HÄLL dressingen över salladen och blanda noga .
LÅT salladen stå ett par timmar före servering .
HOPPAS DET SMAKAR ! och GOD JUL !