tisdag 14 december 2021

RÖD JUL-SALLAD , 4 - 6 PORTIONER.

 


                                                   HEJSAN  !


BYT  KÅLSORT  EFTER SÄSONG .

Denna sallad  är  även god  att  göra  andra  tider  på  året .

Finns  det  då  inte  rödkål  går det  bra  att  använda vitkål.

HÄR ÄR RECEPTET PÅ RÖD JUL-SALLAD :

5 - 6 dl finstrimlad  rödkål

1 liten morot 

1 liten rödlök

2 apelsiner

1 dl valnötter (50 g)

DRESSING :

1/2  dl olivolja

1 /2 dl pressad  apelsinsaft

1 msk  honungssenap  på  tub ,   (himla go')

1 /2 tsk salt

1 kryddmått  pepparmix

SÅ HÄR GÖR DU :

STRIMLA  rödkålen riktigt tunt - använd en osthyvel 

så går det lätt, eller  använd  matberedare 

med den tunnaste skär - skivan.

SKALA moroten och riv den på ett rivjärn  .

SKALA  dela och skiva rödlöken mycket tunt .

SKALA  apelsinerna med vass kniv så att den 

vita hinnan försvinner .  SKÄR ut klyftor utan hinnor .

GROVHACKA  valnötterna .

BLANDA  rödkål,  morot,  rödlök, apelsinklyftor och

valnötter  i  en  skål .

VISPA  samman  olivolja , apelsinsaft ,  honungssenap ,

salt  och pepparmix .

HÄLL dressingen  över  salladen  och  blanda   noga .

LÅT salladen  stå  ett par  timmar  före  servering .


HOPPAS DET SMAKAR !  och  GOD JUL !