fredag 5 april 2024

MIN SNABBSTEKTA LAX I UGN . 6 - 8 PORTIONER .

 


                       HEJSAN  !  

HÄR  GÅR  DET  UNDAN  !

ÄNDÅ SÅ HIMLA GOTT !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 1/2 - 2  kg  ÖSTERSJÖLAX 

2 knippor  dill 


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  FJÄLLA , skölj och filea  laxen ,

men låt skinnet sitta kvar .

2,  TÄCK  ett stort ugnssäkert fat eller en 

liten långpanna med dillkvistar .

3,  LÄGG laxfileerna med köttsidorna 

neråt på dillen .

4,  STEK  fisken i 250 grader , ca 15 minuter

eller tills skinnet är blåsigt ,  har fått färg 

och ser torrt ut .

Ta ut laxen ur ugnen och lyft bort skinnet .

5,  SERVERA laxen genast med kokt potatis 

eller pressad potatis och hollandiesås eller

skirat smör med riven pepparrot eller

lättstuvad bladspenat .

6, OBSERVERA  att laxen inte skall saltas 

och peppras .

Den har sin egen fina smak .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !