HEJSAN !
HÄR GÅR DET UNDAN !
ÄNDÅ SÅ HIMLA GOTT !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 - 2 kg ÖSTERSJÖLAX
2 knippor dill
SÅ HÄR GÖR DU :
1, FJÄLLA , skölj och filea laxen ,
men låt skinnet sitta kvar .
2, TÄCK ett stort ugnssäkert fat eller en
liten långpanna med dillkvistar .
3, LÄGG laxfileerna med köttsidorna
neråt på dillen .
4, STEK fisken i 250 grader , ca 15 minuter
eller tills skinnet är blåsigt , har fått färg
och ser torrt ut .
Ta ut laxen ur ugnen och lyft bort skinnet .
5, SERVERA laxen genast med kokt potatis
eller pressad potatis och hollandiesås eller
skirat smör med riven pepparrot eller
lättstuvad bladspenat .
6, OBSERVERA att laxen inte skall saltas
och peppras .
Den har sin egen fina smak .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !