HEJSAN !
DESSA GÖRGOA SPRÖDA KAKOR
BRUKAR JAG ALLTID GÖRA TILL FARS-DAG
OCH DESSUTOM RÄCKER DE FRAM TILL JUL .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör /margarin
3 dl farinsocker
1 tsk mald kanel
2 ägg
1 tsk hjorthornssalt
knappt 7 dl vetemjöl
PENSLING OCH GARNERING :
vatten, pärlsocker, krossad kanelstång
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör , farin och kanel smidigt .
Tillsätt äggen .
Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör
ner det och resten av mjölet .
Spara ca 1/2 - 1 dl till utbakningen .
Arbeta ihop till en deg .
Låt degen vila i kylskåpet ca 1 timme .
KAVLA ut degen tunt på mjölat bakbord .
Ta ut runda kakor med mått . ( ett glas) .
Pensla dem med vatten och vänd dem i
pärlsocker blandat med krossad kanel .
LÄGG kakorna på bakplåtspappers klädd plåt
och GRÄDDA dem i ugnen tills de fått fin färg
ca 5 minuter .
LYCKA TILL !