HEJSAN !
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 dl mandelspån
MOCKAKRÄM:
1 dl vispgrädde
1 /2 mjölk
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
125 g smör
2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
UGN:
225 grader
Så här gör Du:
VISPA ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
Tillsätt mjölk och rör om till en smet .
BRED ut smeten i en långpanna , 30x40 cm, med
bakplåtspapper i botten .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 7 minuter .
ROSTA mandelspånen i en torr stekpanna och
strö ut på ett bakplåtspapper .
Stjälp upp kakan på pappret .
Lossa bakplåtspappret , låt kallna.
MOCKAKRÄM:
BLANDA grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl
i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar .
Låt svalna.
Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp.
Tillsätt krämen lite i taget .
Rör ner kaffe och vaniljsocker .
BRED krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan.
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL!
söndag 19 april 2015
SENAPSPANERAD KOTLETT OCH SMÖRFRÄST SPENAT . 4 PORT .
HEJSAN !
Som Ni förstår så gillar vi kotletter i vår familj!
Vi tar ett recept till , va !
4 benfria kotletter
ca 1/2 cm tjocka
salt å peppar
2 msk söt stark senap
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
SMÖRFRÄST SPENAT :
400 g lösfryst spenat
2 msk smör
salt å peppar
SERVERA med kokt QUINOA
Citronklyftor
GARNERA med persilja
Så här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta å peppra .
Bred senap på ena sidan och lägg kotletterna med senapssidan ner
på en tallrik med ströbröd .
VÄND på kotletterna och bred på senap och vänd dem i ströbröd.
Lägg kotletterna på ett smörpapper / bakplåtspapper och låt
paneringen torka en stund .
HETTA upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek kotletterna
ca 3 minuter på varje sida.
SMÖRFRÄST SPENAT :
FRÄS spenaten i en stekpanna med smör tills vätskan kokat bort .
Salta å peppra.
SERVERA kotletterna med kokt QUINOA och citron.
GARNERA med persilja .
mmm.... detta är jättegott ! BJUD gärna SVÄRMOR !
LYCKA TILL !
Som Ni förstår så gillar vi kotletter i vår familj!
Vi tar ett recept till , va !
4 benfria kotletter
ca 1/2 cm tjocka
salt å peppar
2 msk söt stark senap
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
SMÖRFRÄST SPENAT :
400 g lösfryst spenat
2 msk smör
salt å peppar
SERVERA med kokt QUINOA
Citronklyftor
GARNERA med persilja
Så här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta å peppra .
Bred senap på ena sidan och lägg kotletterna med senapssidan ner
på en tallrik med ströbröd .
VÄND på kotletterna och bred på senap och vänd dem i ströbröd.
Lägg kotletterna på ett smörpapper / bakplåtspapper och låt
paneringen torka en stund .
HETTA upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek kotletterna
ca 3 minuter på varje sida.
SMÖRFRÄST SPENAT :
FRÄS spenaten i en stekpanna med smör tills vätskan kokat bort .
Salta å peppra.
SERVERA kotletterna med kokt QUINOA och citron.
GARNERA med persilja .
mmm.... detta är jättegott ! BJUD gärna SVÄRMOR !
LYCKA TILL !
GRATINERAD FRUKTIG KOTLETT 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är dagens middag , hos oss !
4 benfria kotletter
salt , peppar
1 msk smör
1 1/2 dl krossad ananas ( från burk )
1/2 äpple
2 salladslökar
1 tsk riven ingefära
2 dl riven Mozzarella, ca 75 g
GARNERA med färsk Koriander
SERVERA med Jasminris
SÅ här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta och peppra .
Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida .
Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form .
LÅT ananaskrosset rinna av i en sil.
Riv äpplet grovt .
Skiva salladslöken tunt .
Blanda ananas , äpple , salladslök , ingefära och mozzarella och
fördela blandningen på kotletterna.
GRATINERA mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
GARNERA med koriander
och
SERVERA med kokt jasminris .
LYCKA TILL !
Det här är dagens middag , hos oss !
4 benfria kotletter
salt , peppar
1 msk smör
1 1/2 dl krossad ananas ( från burk )
1/2 äpple
2 salladslökar
1 tsk riven ingefära
2 dl riven Mozzarella, ca 75 g
GARNERA med färsk Koriander
SERVERA med Jasminris
SÅ här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta och peppra .
Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida .
Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form .
LÅT ananaskrosset rinna av i en sil.
Riv äpplet grovt .
Skiva salladslöken tunt .
Blanda ananas , äpple , salladslök , ingefära och mozzarella och
fördela blandningen på kotletterna.
GRATINERA mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
GARNERA med koriander
och
SERVERA med kokt jasminris .
LYCKA TILL !
GRÄDDKOKT BLOMKÅL MED RÖKT MAKRILL 4 PORT.
Hej igen !
Det här var gott kan Ni tro !
Jag blev bjuden, på detta under
veckan som var .
1 blomkålshuvud
3 dl grädde
salt och vitpeppar
lite salladskrydda
150 g sockerärtor
400 g RÖKT MAKRILL
SÅ här gör DU:
SKÄR blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 3 min.
Häll av vattnet och lägg tillbaka buketterna i kastrullen
.Häll på grädde och koka upp på nytt.
Koka några minuter och smaka av med salt & peppar salladskrydda .
Skölj ärterna och blanda i kastrullen .
SERVERA med rökt Makrill .
och gröna blad .
Så himla gott var det !
LYCKA TILL !
Det här var gott kan Ni tro !
Jag blev bjuden, på detta under
veckan som var .
1 blomkålshuvud
3 dl grädde
salt och vitpeppar
lite salladskrydda
150 g sockerärtor
400 g RÖKT MAKRILL
SÅ här gör DU:
SKÄR blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 3 min.
Häll av vattnet och lägg tillbaka buketterna i kastrullen
.Häll på grädde och koka upp på nytt.
Koka några minuter och smaka av med salt & peppar salladskrydda .
Skölj ärterna och blanda i kastrullen .
SERVERA med rökt Makrill .
och gröna blad .
Så himla gott var det !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)