onsdag 1 augusti 2018

GREKISK SALLAD PÅ SPETT,..30 SPETT .




                                       HEJSAN !

En klassiker serverad på nytt sätt.
Små träspett finns i asiatiska butiker.

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g fetaost ,
1/2 liten rödlök ,
1 ask cocktailtomater ,
1 kruka basilika ,
nymald svartpeppar ,
(svarta eller gröna oliver, om Du vill)

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR osten i tärningar .
Skär rödlök i små bitar .
Halvera cocktailtomaterna .
TRÄ upp lök, basilikablad, tomat och ost
på spetten .
Mal över svartpeppar .

TREVLIG SOMMAR  !

CHEESCAKE MED RÖRD FYLLNING OCH SOMMARBÄR ,...4-6 PERS.




                           HEJSAN !

SMAKA ....mmm !
En  pajbotten  som  gjord  för  sommarköket .
Rör  ihop  ingredienserna  och  direkt  in  i ugnen .
Garnera  med  de  sommar-bär som Du  hittar.
Smultron  och  björnbär  är  också  gott .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
1/2 dl strösocker ,
2 1/2 dl havregryn ,
2 1/2 dl kärnvetemjöl,
FYLLNING :
200 g naturell färskost ,
2 burkar kesella vanilj (a' 250 g)
GARNERING :
ca 2 dl röda hallon eller gula hallon,
ca 2 dl blåbär ,
ca 2 dl röda vinbär ,
ca 2 dl jordgubbar ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader.
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Blanda samman socker, havregryn  och vetemjöl.
Rör  ner  smöret .  Tryck  ut degen i botten  och på
kanterna i en form med  löstagbar kant ,  ca 22 cm
i diameter tills den fått fin färg .
Låt den kallna .
RÖR  hastigt samman färskost och kesella till en
smidig kräm .
Fyll pajskalet med krämen .
GARNERA kakan med bär .

TIPS !  För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk
            rivet citronskal i fyllningen .

TREVLIG SOMMAR !


JENNYS GRATINERADE ENCHILADES, 4 PERS.




                            HEJSAN !

VARSÅGOD !
En härligt grön rätt med fyllda tortillabröd i en kryddig sås med tabasco och vitlök .
Allt detta goda under ett osttäcke och en enkel sallad till kan bli Ditt för en matglad kväll.

HÄR ÄR RECEPTET :
8 vete - eller majstortillor ,
500 g keso,
1 liten burk grön inlagd chili,
1 dl riven parmesanost ,
2 vitlöksklyftor,
SÅS :
1 dl vatten,
2 msk TOMATPURE',
10 droppar tabasco ,
1 tsk spiskummin,
1 msk torkad oregano,
1 vitlöksklyfta,
1 dl skivade oliver,
2 dl matlagningsyoghurt,
salt å peppar ,
riven ost till gratinering,
SERVERING :
hackad basilika ,
enkel sallad,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Blanda keson, chilin och parmesanen.
Pressa ner vitlöksklyftorna och rör om .
Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop .
Lägg brödrullarna i en smord ugnsfast form.
SÅS :  BLANDA  samman vattnet, TOMATPURE'N,
tabascon, spiskumminen och oreganon i en kastrull.
Pressa ner vitlöksklyftorna och låt alltsammans koka i ca 10 min.
BLANDA ner oliverna och matlagningsyoghurten .
Smaka av med salt och peppar.
HÄLL såsen över tortillabröden och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen i  ca  25 minuter.
Strö  över  hackad  basilika och  servera med en enkel sallad .

SMAKLIG MÅLTID,
och
TREVLIG SOMMAR !





PASTASALLAD MED RÄKOR , 4 PERS.





                       HEJSAN !

Enkelt , fräscht  och gott ;
dillkryddad pastasallad med räkor.

HÄR  ÄR RECEPTET :
400 g pastaspiraler,
1/2 knippa dill,
2 dl hackad ruccolasallad,
1-2 dl CREME Fraiche,
200 g skalade  räkor,

SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA pastan enligt anvisningarna på paketet
och spola den i kall under rinnande vatten.
HACKA dillen och rucolan mycket fint, eller
mixa med några msk mjölk till en smet .
Blanda med CREME Fraiche.
Smaksätt blandningen med salt och peppar och
blanda sedan ner pastan och räkorna .

SMAKLIG MÅLTID,
och TREVLIG SOMMAR !