onsdag 1 augusti 2018
GREKISK SALLAD PÅ SPETT,..30 SPETT .
HEJSAN !
En klassiker serverad på nytt sätt.
Små träspett finns i asiatiska butiker.
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g fetaost ,
1/2 liten rödlök ,
1 ask cocktailtomater ,
1 kruka basilika ,
nymald svartpeppar ,
(svarta eller gröna oliver, om Du vill)
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR osten i tärningar .
Skär rödlök i små bitar .
Halvera cocktailtomaterna .
TRÄ upp lök, basilikablad, tomat och ost
på spetten .
Mal över svartpeppar .
TREVLIG SOMMAR !
CHEESCAKE MED RÖRD FYLLNING OCH SOMMARBÄR ,...4-6 PERS.
HEJSAN !
SMAKA ....mmm !
En pajbotten som gjord för sommarköket .
Rör ihop ingredienserna och direkt in i ugnen .
Garnera med de sommar-bär som Du hittar.
Smultron och björnbär är också gott .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
1/2 dl strösocker ,
2 1/2 dl havregryn ,
2 1/2 dl kärnvetemjöl,
FYLLNING :
200 g naturell färskost ,
2 burkar kesella vanilj (a' 250 g)
GARNERING :
ca 2 dl röda hallon eller gula hallon,
ca 2 dl blåbär ,
ca 2 dl röda vinbär ,
ca 2 dl jordgubbar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl.
Rör ner smöret . Tryck ut degen i botten och på
kanterna i en form med löstagbar kant , ca 22 cm
i diameter tills den fått fin färg .
Låt den kallna .
RÖR hastigt samman färskost och kesella till en
smidig kräm .
Fyll pajskalet med krämen .
GARNERA kakan med bär .
TIPS ! För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk
rivet citronskal i fyllningen .
TREVLIG SOMMAR !
JENNYS GRATINERADE ENCHILADES, 4 PERS.
HEJSAN !
VARSÅGOD !
En härligt grön rätt med fyllda tortillabröd i en kryddig sås med tabasco och vitlök .
Allt detta goda under ett osttäcke och en enkel sallad till kan bli Ditt för en matglad kväll.
HÄR ÄR RECEPTET :
8 vete - eller majstortillor ,
500 g keso,
1 liten burk grön inlagd chili,
1 dl riven parmesanost ,
2 vitlöksklyftor,
SÅS :
1 dl vatten,
2 msk TOMATPURE',
10 droppar tabasco ,
1 tsk spiskummin,
1 msk torkad oregano,
1 vitlöksklyfta,
1 dl skivade oliver,
2 dl matlagningsyoghurt,
salt å peppar ,
riven ost till gratinering,
SERVERING :
hackad basilika ,
enkel sallad,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Blanda keson, chilin och parmesanen.
Pressa ner vitlöksklyftorna och rör om .
Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop .
Lägg brödrullarna i en smord ugnsfast form.
SÅS : BLANDA samman vattnet, TOMATPURE'N,
tabascon, spiskumminen och oreganon i en kastrull.
Pressa ner vitlöksklyftorna och låt alltsammans koka i ca 10 min.
BLANDA ner oliverna och matlagningsyoghurten .
Smaka av med salt och peppar.
HÄLL såsen över tortillabröden och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 25 minuter.
Strö över hackad basilika och servera med en enkel sallad .
SMAKLIG MÅLTID,
och
TREVLIG SOMMAR !
PASTASALLAD MED RÄKOR , 4 PERS.
HEJSAN !
Enkelt , fräscht och gott ;
dillkryddad pastasallad med räkor.
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g pastaspiraler,
1/2 knippa dill,
2 dl hackad ruccolasallad,
1-2 dl CREME Fraiche,
200 g skalade räkor,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisningarna på paketet
och spola den i kall under rinnande vatten.
HACKA dillen och rucolan mycket fint, eller
mixa med några msk mjölk till en smet .
Blanda med CREME Fraiche.
Smaksätt blandningen med salt och peppar och
blanda sedan ner pastan och räkorna .
SMAKLIG MÅLTID,
och TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)