HEJSAN !
ALLA gillar inte så himla grova tekakor
så därför tänkte jag göra dessa idag , de
är alldeles lagom grova.
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
100 g smält smör/margarin
1/2 dl strösocker
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
ca 1 liter matbrödsmjöl av vete
PENSLING : uppvispat ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SMULA jästen i en bunke . RÖR ut den i den ljumma mjölken.
TILLSÄTT fettet, sockret, saltet, grahamsmjölet samt största delen
av matbrödsmjölet .
ARBETA degen kraftigt kraftigt i bunken tills den blir blank och smidig.
TÄCK med fuktad duk och låt degen jäsa till dubbel storlek ca 30 min .
2 , ARBETA degen lätt i bunken och ta upp den på mjölat bakbord .
Dela den i 16 delar . KLAPPA ut varje del till en rund kaka ca 12 cm i
diameter . LÄGG ut dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper .
NAGGA . TÄCK med fuktad duk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader .
3, PENSLA kakorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 min .
LÅT tekakorna kallna på galler under bakduk .
LYCKA TILL ! HOPPAS DU GILLAR DEM ?