HEJSAN !
TORSK och BACON smakar underbart tillsammans,
servera ett krämigt potatismos till , gröna ärter +
rivna morötter och rucola . Mmm....Så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g torskfile'
1 vitlöksklyfta
1 dillkvist
4 skivor bacon
salt och svartpeppar
smör till stekning
MOS :
500 g potatis av mjölig sort
50 g smör
ca 1 dl grädde
vitpeppar
SÅS :
2 dl fiskbuljong
1 dl grädde
1-2 msk vitt vin
SERVERING :
20 g rucola
200 g gröna ärter
1 msk rostade solroskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR fisken i 4 portionsbitar och skiva vitlöken
så tunt DU kan .
LÄGG en liten dillvippa och 2 skivor vitlök på
varje torskbit .
VIRA en skiva bacon runt varje och krydda med
lite salt och grovmalen svartpeppar.
MOS :
SKALA och skiva potatisen och koka den mjuk i
lättsaltat vatten .
HÄLL bort vattnet och mosa sedan potatisen till ett
slätt mos tillsammans med smör och grädde .
SMAKA av med salt och malen vitpeppar .
SÅS :
KOKA buljongen med grädde och vitt vin tills såsen
börjar tjockna något .
SMAKA av med salt och peppar .
STEK FISKEN i smör i en stekpanna tills baconet får
fin färg .
EFTERSTEK i ugnen 7 - 10 minuter på 150 grader .
SERVERA fisken med moset och såsen .
Lite rucola, gröna ärter och rivna morötter, är gott till ,
likaså rostade solroskärnor .
SMAKLIG MÅLTID
LYCKA TILL !