fredag 3 juni 2022

BACONLINDAD TORSK MED MOS , 4 PERS. (middag ).

 



                                HEJSAN !


TORSK och BACON  smakar underbart tillsammans,

servera ett krämigt potatismos till ,  gröna ärter +

rivna morötter  och rucola .          Mmm....Så gott !


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g torskfile'

1 vitlöksklyfta

1 dillkvist

4 skivor bacon

salt och svartpeppar

smör till stekning

MOS :

500 g potatis av mjölig sort

50 g smör

ca 1 dl grädde

vitpeppar

SÅS :

2 dl fiskbuljong

1 dl grädde

1-2 msk vitt vin

SERVERING :
20 g rucola

200 g gröna ärter 

1 msk rostade solroskärnor


SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR fisken i 4 portionsbitar och skiva vitlöken 

så tunt DU kan .

LÄGG en liten dillvippa och 2 skivor vitlök på

varje torskbit .

VIRA en skiva bacon runt varje och krydda med 

lite salt och grovmalen svartpeppar.

MOS :

 SKALA  och skiva potatisen och koka den mjuk i

 lättsaltat vatten .

HÄLL  bort vattnet och mosa sedan potatisen till ett

slätt mos tillsammans med smör och grädde .

SMAKA av med salt och malen vitpeppar .

SÅS :

KOKA  buljongen med grädde och vitt vin tills såsen 

börjar tjockna något .

SMAKA av med salt och peppar .

STEK FISKEN i smör i en stekpanna tills baconet får

fin färg .

EFTERSTEK i ugnen 7 - 10 minuter på 150 grader .

SERVERA fisken med moset och såsen .

Lite rucola, gröna ärter och rivna morötter, är gott till ,

likaså rostade solroskärnor .


SMAKLIG MÅLTID 

LYCKA TILL !