fredag 7 april 2017

FRASGRATINERADE FYLLDA KOTLETTER 4 PERS.



             HEJSAN !

Det  här måste Du prova !
mm... det är så gott ,  och ser frestande ut .

HÄR ÄR RECEPTET :
4  kotletter  utan  ben ,
ca  2 cm  tjocka ,
salt och peppar ,
4 skivor rökt  skinka,
4 tsk  färskost med örter,

FRASGRATINERING :
½  dl riven parmesanost ,
½ dl ströbröd ,
1 dl hackad persilja ,
2 vitlöksklyftor ,
3 msk olivolja,

UGN :  225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  en  djup  ficka  i  varje  kotlett .
Lägg  i  1 skiva  skinka  och  1  tsk ost .
Fäst  med  tandpetare .
Bryn  kotletterna  på  varje  sida,  salta  och  peppra.
Lägg  kotletterna  i  en  smord  form.
HACKA  persilja, tillsätt  parmesanost, ströbröd
och  vitlök .
Häll  i  olja  och  rör  till  gröna  smulor .
Fördela  röran  över  kotletterna .

GRATINERA  mitt i ugnen ,  ca  10 min.

LYCKA  TILL !

SMÖRDEGSINBAKAD KASSLER MED NÄSSLOR , 4 PORT.



         HEJSAN !

Snart  kan  Du  plocka  nässlor,  förväll  och  frys in
och  bjud  på  denna  primör  hela  försommaren .

HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor benfri kassler ,
4 djupfrusna smördegsplattor ,

NÄSSELSTUVNING :
ca  400 g  förvällda  och hackade nässlor ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl mjölk ,
2 krm salt ,
½ krm svartpeppar ,
ägg till pensling ,

UGN :200 GRADER.

SALLAD :
majs, gurka, cocktailtomater,

SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med  STUVNINGEN :  VÄRM  nässlorna.
Rör  ut  mjölet  i  mjölken  och  häll  detta  under 
omrörning  i  nässlorna .
Koka  upp  och  sjud  ca  3- 5 minuter .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
DELA  de  tinade  smördegsplattorna  i  2  delar .
Kavla  ut  dem  till  dubbel  storlek .
LÄGG  en  kasslerskiva  på  varje  platta, 
fördela  stuvningen  ovanpå  och  vik  till  paket.
Lägg  dem  på  en  plåt  med  skarven  nedåt.
(hit går rätten att förbereda .)
PENSLA  paketen  med  ägg  och  grädda  dem  i
ca  35-40  minuter  i  mitten  av  ugnen .
SERVERA   med  en  härlig  sallad .

Vill Du  ha  en  dressing  till  salladen  är  en
vanlig  vinägrett  bäst .

LYCKA  TILL !