fredag 7 april 2017
FRASGRATINERADE FYLLDA KOTLETTER 4 PERS.
HEJSAN !
Det här måste Du prova !
mm... det är så gott , och ser frestande ut .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 kotletter utan ben ,
ca 2 cm tjocka ,
salt och peppar ,
4 skivor rökt skinka,
4 tsk färskost med örter,
FRASGRATINERING :
½ dl riven parmesanost ,
½ dl ströbröd ,
1 dl hackad persilja ,
2 vitlöksklyftor ,
3 msk olivolja,
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR en djup ficka i varje kotlett .
Lägg i 1 skiva skinka och 1 tsk ost .
Fäst med tandpetare .
Bryn kotletterna på varje sida, salta och peppra.
Lägg kotletterna i en smord form.
HACKA persilja, tillsätt parmesanost, ströbröd
och vitlök .
Häll i olja och rör till gröna smulor .
Fördela röran över kotletterna .
GRATINERA mitt i ugnen , ca 10 min.
LYCKA TILL !
SMÖRDEGSINBAKAD KASSLER MED NÄSSLOR , 4 PORT.
HEJSAN !
Snart kan Du plocka nässlor, förväll och frys in
och bjud på denna primör hela försommaren .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor benfri kassler ,
4 djupfrusna smördegsplattor ,
NÄSSELSTUVNING :
ca 400 g förvällda och hackade nässlor ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl mjölk ,
2 krm salt ,
½ krm svartpeppar ,
ägg till pensling ,
UGN :200 GRADER.
SALLAD :
majs, gurka, cocktailtomater,
SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med STUVNINGEN : VÄRM nässlorna.
Rör ut mjölet i mjölken och häll detta under
omrörning i nässlorna .
Koka upp och sjud ca 3- 5 minuter .
Smaka av med salt och peppar .
DELA de tinade smördegsplattorna i 2 delar .
Kavla ut dem till dubbel storlek .
LÄGG en kasslerskiva på varje platta,
fördela stuvningen ovanpå och vik till paket.
Lägg dem på en plåt med skarven nedåt.
(hit går rätten att förbereda .)
PENSLA paketen med ägg och grädda dem i
ca 35-40 minuter i mitten av ugnen .
SERVERA med en härlig sallad .
Vill Du ha en dressing till salladen är en
vanlig vinägrett bäst .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)