HEJSAN !
IDAG ÄR DET VÅFFELDAGEN !
Jag har ett recept som vi i familjen gjort i urminnes tider .
HÄR ÄR RECEPTET :
Till 8 - 10 laggar :
3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
2 msk smält smör/margarin
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjölet och vattnet till en jämn smet .
och låt den stå och svälla en stund .
Vispa grädden .
Rör försiktigt ner den i smeten och sist det smälta fettet.
PENSLA järnet med lite smält smör till första laggen,
sedan behövs det inte .
TAG till varje lagg 3/4 - 1 dl smet och bred ut den något .
GRÄDDA våfflorna gulbruna , de är godast och frasigast
nygräddade och varma .
Lägg inte våfflorna på varandra - de blir mjuka och sega ,
om de inte ska ätas nygräddade lägg våfflorna på galler .
Våfflorna på gallret kan värmas i svag ugnsvärme ett par minuter
om de mjuknat de får då tillbaka lite av frasigheten .
SERVERA med sylt och vispad grädde .
HA EN TREVLIG DAG !