fredag 5 februari 2021

MINA , FRUKOSTFRALLOR, CA 10 ST.




                                        HEJSAN  !

KLASSISKA,  ljusa  bullar  med  vallmofrön 
smakar  härligt  i  all  sin  enkelhet .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör /margarin
2 1/2 dl  mjölk
2 1/2  dl  vatten 
25  g  jäst
1 tsk  salt
12  dl  vetemjöl
PENSLING :
Uppvispat  ägg 
2 msk vallmofrön 
UGN :  225  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU  :
SMÄLT matfettet  i  en  kastrull.
Tillsätt  mjölk  och  vatten  och  värm till 37 grader .
Smula  jästen  i  en  degbunke ,  häll  på  lite  deg -
vätska  och  rör  tills  jästen  har  löst  sig .
Tillsätt  resten  av  vätskan ,  saltet  och  det  mesta
av  vetemjölet .
ARBETA  degen  tills  den  släpper  bunkens  kanter,
tillsätt  mer  mjöl  om  det  behövs .
Låt  jäsa  under  bakduk ca  30  minuter .
STJÄLP   upp  degen  på  mjölat  bakbord  och  baka
ut  till  10  bullar .
Lägg  dem  på  plåt  med  bakplåtspapper  och
låt  jäsa  i ca  30  minuter .
PENSLA  bullarna  med  ägg  eller  smält smör
och  strö  över  vallmofrön . 
(några ljusa och några mörka  med vallmofrön)

LYCKA  TILL !

MATIGA MUFFINS I PULKABACKEN , CA 12 ST.




                                       HEJSAN  !

LÄTTBAKADE  MATMUFFINS  PASSAR  BRA 
EFTER EN STUNDS ÅKANDE  I  PULKABACKEN .

HÄR ÄR RECEPTET  :
1 pkt  tärnat  bacon 
100  g  riven  västerbottenost 
1/2 dl pumpafrön
3  msk hackad  färsk  rosmarin
4  dl  vetemjöl
2  tsk  bakpulver
1 tsk  salt
2 ägg
2  dl  filmjölk
UGN  :  200  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU  :
BRYN  bacontärningarna .
Låt  rinna  av på  hushållspapper.
Blanda  med  västerbottenost,  pumpafrön
och  rosmarin.
BLANDA   mjöl,  bakpulver,  salt  och  baconröran .
VISPA  samman  ägg och  filmjölk .
Rör  ner  i  mjöl-blandningen .
Fördela  smeten  i  väl  smorda  muffinsplåtar 
eller  folieformar .
GRÄDDA  mitt i ugnen  i  25  minuter .
.
HA gärna  ljummen  nyponsoppa  med  ut .
Använd  Nyponsoppa  på  pulver ,
gör som det står på paketet och häll upp  i  termos .
För STORA  och  små !

TREVLIG STUND I BACKEN !