torsdag 9 januari 2014

MIDDAGSVÅFFLOR 4 PERSONER.

Vad sägs om detta ?
Våfflor till middag !  alla blir glada !

100 g smör /margarin
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
3 msk finhackad lök
100 g tärnad kokt eller rökt skinka
1 dl finhackad purjolök
TILL SERVERING:
150 kokt eller rökt skinka
3 dl Kesella 10%
2 msk senap
1 msk äpplemos
1 dl hackad purjolök

SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT matfettet och låt det svalna .
Blanda de torra ingredienserna i en
skål och rör i hälften av mjölken.
Rör till en slät smet och blanda i
resten av mjölken, det smälta fettet
och äggen.
Blanda också i hackad lök , fint tärnad
skinka och hackad purjolök.
STEK våfflor av smeten och servera dem
med skivad skinka och kesella , blandad
med senap , äpplemos och purjolök.

JÄTTEGOTT! SMAKLIG MÅLTID !

CURRYRIS MED RÄKOR. 4 PERSONER.

Hej!
Här kommer en snabblagad rätt
när det ska gå fort .

5 dl långkornigt ris
1 gul lök
olja till stekning
(jag brukar använda - Rapsolja + en klick smör)
1 liter fiskbuljong
1-2 msk orientalisk curry
2-3 msk smör
2 dl tinade ärter
300 g räkor med skal

SÅ HÄR GÖR DU:
SKALA och hacka  löken fint och fräs
den glansig i en gryta.
Häll på riset , rör om väl och häll på
buljongen.
Koka upp , skumma av ytan och sjud
under lock ca 20 minuter tills riset är kokt.
SKALA under tiden räkorna och tina ärterna.
Häll curryn i en stor serveringsskål, klicka på
smöret och lägg i ärter och skalade räkor .
Häll på det varma nykokta riset och täck
skålen med ett lock .
Låt stå  4-5 minuter.
VÄND innehållet i skålen från botten med
salladsbestick eller 2 skedar , så att räkor ,
ärter och currysmör blandas med riset .
SERVERA , med en sallad ett gott bröd
och tillika en god ost .

Jag tyckte det var himla gott, när jag
fick smaka detta .
Hoppas att DU tycker detsamma !

LYCKA TILL !