måndag 15 juli 2019

AUBERGINERÖRA , 6 - 8 PORT.



                      HEJSAN !

Detta är en röra som även kallas fattigmans-
kaviar. Den är perfekt som dip-sås, men även
god som smörgåspålägg.
Prova den på rostat bröd med skivade tomater
och basilika - jättegott !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 AUBERGINE, ca 700 g
1-2 msk olivolja
2 stora vitlöksklyftor i skivor
2 -3 msk pressad citron
1 msk TOMATPURE'
1 /2 dl persilja
1/2 dl olivolja
1 tsk salt malen svartpeppar
1 dl matlagningsyoghurt
GARNERING :  persiljekvistar.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Dela AUBERGINEN mitt itu på längden.
Lägg halvorna med snittytan uppåt på en
plåt, pensla med olja.
Baka ca 35 minuter eller tills de är mjuka.
GRÖP ur fruktköttet med en sked.
Lägg det i matberedaren tillsammans med
övriga ingredienser .  Kör till en slät röra .
Smaka av, kanske behövs mer kryddor.
LÄGG röran i en skål och garnera med persiljekvistar.

LYCKA TILL !