lördag 21 januari 2017
HÖJDARKÅL TILL BURGAREN, 4 PORT.
HEJSAN !
LAMMBURGARE & VITKÅL MED CHEVREOST .
BARA 30 MIN ATT LAGA .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g Lammfärs ,
1 ½ tsk + ½ tsk salt ,
!½ tsk + 2 krm Pepparmix,
600 g potatis ,
400 g färsk vitkål ,
2 dl grädde ,
120 g CHEVREOST ,
½ kruka dragon ,
1 msk rapsolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KNÅDA färsen ordentligt .
Tillsätt 1 ½ tsk salt + och ½ tsk pepparmix.
Forma färsen till 8 burgare.
SKRUBBA och koka potatisen .
STRIMLA vitkålen grovt .
Koka den i lättsaltat vatten 1 min , häll av i ett durkslag.
KOKA upp grädden i en kastrull .
Smula ner osten (med ostkant) och vispa tills den smälter 2-3 min.
Plocka dragonbladen och tillsätt dem .
Krydda med ½ tsk salt och 2 krm pepparmix.
TILLSÄTT vitkålen, låt allt bli varmt .
GRILLA burgarna eller stek dem i oljan,
ca 4 min . per sida .
SERVERA med stuvad vitkål och potatis .
LYCKA TILL !
DOFTANDE TEKAKOR 12 ST.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DE HÄR , mmm... .
Härligt kryddade frukost - eller fikamackor,
- keson bidrar till saftigheten .
HÄR ÄR RECEPTET :
½ paket jäst , ( 25 g )
3 dl mellanmjölk ,
½ tsk HELA KARDEMUMMAKÄRNOR ,
250 g keso ,
½ tsk salt ,
2 tsk strösocker ,
8 dl KÄRNVETEMJÖL FULLKORN ,
+ ½ dl till utbakning .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke .
Ljumma och tillsätt mjölken , rör ut jästen i den.
STÖT Kardemummakärnorna i en mortel .
Tillsätt dem och övriga ingredienser ,
arbeta till en kladdfri deg .
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
RULLA ut degen till en längd på mjölat bakbord,
skär i 12 delar och rulla till bullar .
Kavla ut bullarna till tekakor , ca 1 dm i diameter.
LÄGG tekakorna på 2 med bakplåtspapper .
Nagga bröden lätt med gaffel, låt jäsa under bakduk 30 min.
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
Grädda tekakorna mitt i ugnen 15 minuter.
FIBRER
Kostfiberrikt bröd gör magen gladare !
De här tekakorna innehåller 25 % fullkornsmjöl av vete .
LYCKA TILL !
SESAMDRESSING , 4 PORT.
HEJSAN !
Som min goda vän sa `` , - inte visste jag,
att grönsallad kunde vara så jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk sesamfrön ,
1 tsk sesamolja ,
1 msk japansk soja ,
1 tsk honung ,
1 lime ,
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA sesamfröna gyllenbruna i en torr stekpanna.
VISPA ihop sesamfrön, rapsolja, soja och honung .
Pressa i limejuicen .
BLANDA i sesamfröna och ringla dressingen över en
grönsallad .
Kanske är det slut på alla blad , ta dem Du har ,
och häll denna SUPER GODA dressing över .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)