HEJSAN !
KYCKLINGFÄRS är ett bekvämt halvfabrikat i köttdisken .
HÄR har jag använt färsen till köttbullar, som i det thailändska
köket vanligtvis görs på fläsk .
DE blev kryddiga och delikata i smaken !
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g kycklingfärs
3 -4 salladslökar
1 mild röd spanskpepparfrukt
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk lime - saft
1 msk fisk-sås
4 - 5 msk sesamfrö
2 - 3 msk rapsolja
PASTA
4 portioner pasta
1 stor morot
3 msk strimlad persilja
1/2 msk olivolja
1 - 2 tsk sesamolja
TILLBEHÖR
Sweet chilisås ,
thai eller kinesisk
soja
blomkål
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skiva löken .
Dela kärna ur och finhacka pepparfrukten .
LÄGG färsen i en bunke . Tillsätt lök, pepparfrukt ,
ingefära, limesaft och fisksås och blanda väl .
Blanda i sesamfröna . Forma och rulla färsen till bullar.
HETTA upp oljan stekpanna. Bryn färsbullarna runt
om ca 3 minuter , lägg inte för många åt gången i
stekpannan Efterstek färsbullarna under lock i 5 min
eller tills de är genomstekta och håll dem varma .
SKALA och skär moroten i smala strimlor .
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen ,
låtmorotsstrimlorna koka med den sista minuten .
Låt rinna av i ett durkslag .
Blanda pastan med persiljan och oliv- och sesam-
oljan .
SERVERA den med bullarna , sweet chilisås och soja .
+ blomkål .
SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !