fredag 11 mars 2011

ÄPPELKARRE¨ MED PEPPARROT 6 PORT.

mmmmm.... mums fillibabba.

Dags att bjuda svärmor,
detta gillar hon.

3/4-1 kg griskarre¨
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
SÅS:
3 dl STEKSKY+buljong
2 dl vispgrädde
2 msk äpplemos
1 msk riven färsk PEPPARROT
el 2 msk från tub
2 msk vetemjöl
salt ,sv.peppar
1/2 msk kinesisk soja
Till SERVERING,kokta äppelklyftor.

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.

SKÖLJ först köttet.

Gnid in köttet med salt o peppar.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Stick in en KÖTT-TERMOMETER så
att spetsen kommer mitt i köttet.
Stek tills termometern visar 85 grader.
TID,ca 1 3/4 tim.
Vispa ur formen med lite buljong.
MÄT och SILA skyn i en kastrull.
Koka upp skyn.
Tillsätt grädde,äpplemos och pepparrot.
Rör ut mjölet i lite vatten.
Rör ner det i såsen.
Låt såsen koka 3-5 minuter.
Smaksätt med salt, peppar o soja.
Skär upp köttet.

SERVERA, med såsen,riven pepparrot,
lättkokta äppleklyftor, kokt potatis
och gröna bönor.

TREVLIG SAMVARO!
LYCKA TILL!

Blir det något kvar-frys det.

BIFF MED VINBÄRSSÅS. 4 PORT.

Ååå, detta är gott kan DU tro.

4 skivor RYGGBIFF,ca 600 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk vinbärsgele
1 tsk kinesisk soja
ev 1 dl färska el
frysta röda vinbär.

Så här gör DU:
Stek köttet i smör i en stekpanna,
3-4 minuter/sida.
Krydda med salt o peppar.
Ta upp köttet.
Häll i grädde i pannan.
Låt den koka upp ca 2 min.
Smaksätt med vinbärsgele och soja.
Lägg köttet i såsen och värm.
Servera med klyftpotatis
och broccoli.
Garnera med hela vinbär om DU har.

Blir det något över kan DU frysa det.

Ha en mysig helg.
LYCKA TILL!