mmmmm.... mums fillibabba.
Dags att bjuda svärmor,
detta gillar hon.
3/4-1 kg griskarre¨
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
SÅS:
3 dl STEKSKY+buljong
2 dl vispgrädde
2 msk äpplemos
1 msk riven färsk PEPPARROT
el 2 msk från tub
2 msk vetemjöl
salt ,sv.peppar
1/2 msk kinesisk soja
Till SERVERING,kokta äppelklyftor.
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
SKÖLJ först köttet.
Gnid in köttet med salt o peppar.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Stick in en KÖTT-TERMOMETER så
att spetsen kommer mitt i köttet.
Stek tills termometern visar 85 grader.
TID,ca 1 3/4 tim.
Vispa ur formen med lite buljong.
MÄT och SILA skyn i en kastrull.
Koka upp skyn.
Tillsätt grädde,äpplemos och pepparrot.
Rör ut mjölet i lite vatten.
Rör ner det i såsen.
Låt såsen koka 3-5 minuter.
Smaksätt med salt, peppar o soja.
Skär upp köttet.
SERVERA, med såsen,riven pepparrot,
lättkokta äppleklyftor, kokt potatis
och gröna bönor.
TREVLIG SAMVARO!
LYCKA TILL!
Blir det något kvar-frys det.
fredag 11 mars 2011
BIFF MED VINBÄRSSÅS. 4 PORT.
Ååå, detta är gott kan DU tro.
4 skivor RYGGBIFF,ca 600 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk vinbärsgele
1 tsk kinesisk soja
ev 1 dl färska el
frysta röda vinbär.
Så här gör DU:
Stek köttet i smör i en stekpanna,
3-4 minuter/sida.
Krydda med salt o peppar.
Ta upp köttet.
Häll i grädde i pannan.
Låt den koka upp ca 2 min.
Smaksätt med vinbärsgele och soja.
Lägg köttet i såsen och värm.
Servera med klyftpotatis
och broccoli.
Garnera med hela vinbär om DU har.
Blir det något över kan DU frysa det.
Ha en mysig helg.
LYCKA TILL!
4 skivor RYGGBIFF,ca 600 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk vinbärsgele
1 tsk kinesisk soja
ev 1 dl färska el
frysta röda vinbär.
Så här gör DU:
Stek köttet i smör i en stekpanna,
3-4 minuter/sida.
Krydda med salt o peppar.
Ta upp köttet.
Häll i grädde i pannan.
Låt den koka upp ca 2 min.
Smaksätt med vinbärsgele och soja.
Lägg köttet i såsen och värm.
Servera med klyftpotatis
och broccoli.
Garnera med hela vinbär om DU har.
Blir det något över kan DU frysa det.
Ha en mysig helg.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)