torsdag 16 augusti 2018
ÄGGVITEKAKA .
HEJSAN !
Ibland får man äggvitor över och har ingen lust att slänga dem.
Då kan Du spara dem i kopp i kylen med lite vatten över så de
inte torkar . Ta fram dem när Du har 4 stycken och gör denna
goda kaka .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör,
2 dl strösocker,
3 1/2 dl vetemjöl,
1 1/2 tsk bakpulver,
1 1/2 tsk vaniljsocker,
1 dl vispgrädde,
1 dl äggvita (4 stycken)
GLASYR,
Florsocker,
pressad apelsinsaft,
hackade apelsinskal,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt mjölet väl blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
Rör ner grädden och slutligen de till hårt skum slagna ägg-
vitorna. HÄLL smeten i en smord och bröad form och grädda
i 175 - 200 grader ca 40 minuter.
LÅT kakan svalna och dekorera sedan med florsocker utrört
i lite apelsinsaft samt lite hackade apelsinskal.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)