torsdag 16 augusti 2018

ÄGGVITEKAKA .



     
               HEJSAN !

Ibland får man äggvitor över och har ingen lust att  slänga dem.
Då kan Du spara dem i kopp i kylen med lite vatten över så de
inte torkar .  Ta fram dem när Du har 4 stycken och gör denna
goda kaka .

HÄR ÄR RECEPTET  :
100 g smör,
2  dl strösocker,
3 1/2 dl vetemjöl,
1 1/2 tsk  bakpulver,
1 1/2 tsk vaniljsocker,
1 dl vispgrädde,
1 dl äggvita (4 stycken)
GLASYR,
Florsocker,
pressad apelsinsaft,
hackade apelsinskal,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt mjölet väl blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
Rör ner grädden och slutligen de till hårt skum slagna ägg-
vitorna.  HÄLL smeten i en smord och bröad form och grädda
i 175 - 200 grader  ca 40 minuter.
LÅT kakan svalna  och dekorera sedan med florsocker utrört
i lite apelsinsaft samt lite hackade apelsinskal.

LYCKA TILL !